Nieuws

TOP Week verwelkomt 3700 nieuwe studenten in Tilburg

Door Petra Jansen

TILBURG - TOP Week, de jaarlijkse introductieweek voor nieuwe studenten van het hoger onderwijs in Tilburg, vindt plaats van maandag 19 tot en met vrijdag 23 augustus. Dit jaar doen er 3700 studenten mee.

De TOP Week staat volledig in het teken van het leren kennen van elkaar en Tilburg als studentenstad. Alles wat Tilburg te bieden heeft komt aan bod. Van een spellendag in het Leijpark, een lunch in het gloednieuwe Spoorpark en de traditionele Cantus in de Spoorzone tot een festival in de Muzentuin en het Vrijheidspark, waar de eerstejaars ook een stukje geschiedenis van de stad mee krijgen. Alles om van Tilburg een nieuw thuis te maken.

Activiteiten

Een greep uit de activiteiten: op dinsdagmorgen is er een Sports Class, waarbij nieuwe studenten sportlessen krijgen aangeboden of een workshop over voeding kunnen volgen. ’s Avonds gaan de studenten op Pub Crawl, ze bezoeken zes kroegen met elk een eigen karakter. Woensdagmiddag is de bekende TOP Cantus in de Spoorzone, waarbij 4.000 studenten en genodigden gezamenlijk zingen. Minderjarige studenten kunnen ondertussen doolhof Doloris gaan ontdekken. De Muzentuin en het Vrijheidspark zijn donderdag het decor voor het TOP Festival. Er is veel muziek, en een podium met als thema ‘Tilburg 75 jaar bevrijd’. Hier wordt onder meer een vrijheidsvuur aangestoken worden. Tevens zijn er culturele optredens. Op deze manier hoopt de organisatie de nieuwe studenten een stukje bewustwording mee te geven over de geschiedenis van de stad. Lees meer op www.top-week.nl/programma.

 

|Doorsturen