Nieuws

Trio conciërge van het jaar in Tilburg

Door Peter van Oirschot

TILBURG - In 2018 zijn drie conciërges uitgeroepen tot conciërge van het jaar. Het zijn de drie conciërges van De Bodde, school voor (voortgezet) speciaal onderwijs voor zeer moeilijke lerende kinderen. De Bodde maakt deel uit van de Stichting Biezonderwijs. De winnaars zijn Bernard Landzaat, Ruud Goossens en Bas van Doorn. Niet eerder werden meerdere conciërges samen verkozen tot conciërge van het jaar. Het feit dat op De Bodde drie conciërges werkzaam zijn toont aan hoe groot en serieus er aandacht is voor een veilige, vertrouwde en betrouwbare omgeving voor deze extra kwetsbare groep kinderen, die op deze school dagelijks onderwijs geniet.

Volgens initiatiefnemer D66 is de conciërge de spil van de school, de vraagbaak voor ouders en kinderen en helpende hand van leerkrachten en directie. De conciërge van een school zet zich in, zodat kinderen zich veilig en welkom voelen in een persoonlijke leeromgeving. De uitreiking is verricht door Beppie Smit, fractievoorzitter van D66 Tilburg. De winnaars ontvingen allen een oorkonde, een bloemetje en een cadeaubon.

In april schreef D66 Midden Brabant voor de negende achtereenvolgende keer de verkiezing van de conciërge van het jaar uit. Uitnodigingen om deel te nemen werden verstuurd aan alle basisscholen voor gewoon en voor Speciaal Onderwijs in Tilburg, Goirle, Waalwijk, Dongen, Loon op Zand en Hilvarenbeek. Iedere gemeente kiest een eigen conciërge van het jaar.

|Doorsturen