Nieuws

Tweede editie 'Heel de Besterd bakt' van hoog niveau

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Afgelopen zaterdag was een geweldige dag. De zon scheen en de Besterd trok veel bezoekers die onder het genot van koffie met gebak naar de vijf bakfinalisten en hun taarten kwamen kijken.

In de speciale 'Pink-room' bij de kookstudio van Van Ginhoven werd de laatste hand gelegd aan de taarten in het kader van 'Heel de Besterd bakt'. Vervolgens liepen de bakfinalisten onder groot applaus de teamroom op het Besterdplein in. Hier werden de taarten door de deskundige jury, bestaande uit Anita Ammann (Bakkerij Eigenzinnig), Maaike van Lieshout (Bakkerij Floor van Lieshout), Mario Jakobs (Wijkwethouder Besterd), Loraine de Jonge (Meesterbakker bij debakclub.nl) en Carla de Nijs (Foodwatcher Emte/Sligro) beoordeeld.

Het toegestroomde publiek kon stemmen voor de publieksprijs. Uit het beraad van de jury werd Hoda Ouwerkerk met haar chips chocoladetaart met gemengde noten als winnaar gekozen. De tweede plaats was voor Eveline van Duijnhoven met een pompoentaart met kaneelcrackers. Op de derde plaats kwam Patrick van Oirschot met de bienenstich. De vierde plaats en tevens publieksprijs ging naar Nicole van Uden met de London fog cake en de vijfde plaats was voor Nathalie Moorman met 'your special treat'.

Iedereen ging er met fantastische prijzen vandoor, aangeboden door Bakkerij Floor van Lieshout, Emte, Bakkerij Eigenzinnig en deBakblub.nl. Als klap op de vuurpijl werd door bakkerij Eigenzinnig aangeboden om de taart van de winnares op te nemen in hun assortiment. Deze ligt vanaf komende vrijdag in klein formaat in hun winkel. Winkellint de Besterd kan terugkijken op wederom een fantastisch evenement en dankt bezoekers, bakkers en alle vrijwilligers.

|Doorsturen