Nieuws

Tweede StadsQuiz op 2 november


TILBURG - Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar organiseert Kiwanis Tilburg op zaterdag 2 november opnieuw de Tilburgse StadsQuiz.

Net als vorig jaar gaat de opbrengst van dit prachtige evenement naar een goed doel. Dit jaar is dat één van de projecten in Tilburg van de Quiet Community, die zich inzet voor armoede situaties in Nederland. Kiwanis Tilburg houdt vast aan de succesvolle formule van vorig jaar. Zo vindt het beantwoorden van de vragen en de bekendmaking van de prijswinnaars plaats tijdens een feestavond in het Koning Willem II Stadion. Wel wordt het goedkoper om mee te doen en komen er meer 'doe-vragen' in de quiz.

'Vorig jaar deden er al zo’n vierhonderd deelnemers in vijfentwintig teams mee, maar dit jaar willen we dat aantal minimaal verdubbelen.' Dat zegt Erwin Boons, binnen Kiwanis Tilburg met een commissie verantwoordelijk voor de organisatie van de tweede Stadsquiz Tilburg. 'Dit doen we door voor groepen, zoals vrienden, buurtbewoners en families, een lager inschrijfbedrag van 75 euro te vragen. Wij denken dat het hierdoor laagdrempeliger wordt om mee te doen. Wij dagen de teams wel uit om te helpen en sponsorgeld te verzamelen voor Quiet. Elke extra euro is er één. Bedrijven betalen met 250 euro hetzelfde als vorig jaar, maar de opbrengst is dan ook voor het goede doel.'

Tijdens de quiz zullen de teams meer dan tweehonderd vragen beantwoorden in diverse rubrieken, maar meestal gerelateerd aan de stad Tilburg. Volgens Boons zullen er dit jaar meer doe-opdrachten in verwerkt worden. 'Vorig jaar kregen we van de deelnemers die wens te horen en daar geven we nu graag invulling aan.' Het evenement wordt ondersteund door diverse sponsors. Net als vorig jaar verbindt Regiobank Van den Hoven Assurantiën en Makelaardij zich weer als hoofdsponsor aan de StadsQuiz. Vorig jaar reikte burgemeester Weterings de beker uit aan het winnende team van 'Erfgoed Tilburg'. Het wordt spannend wie er dit jaar met deze mooie prijs aan de haal gaat.

Meer informatie en inschrijving: www.stadsquiztilburg.nl

|Doorsturen