Nieuws

Uitreiking BNG Bank Circusprijs in De NWE Vorst

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Tilburg staat op 19 oktober a.s. in het teken van circus, een fijne opwarmer in de stad voor wanneer Festival Circolo er in 2018 neerstrijkt. De BNG Bank Circusprijs wordt voor het eerst uitgereikt aan een van de meest talentvolle acts van de circusopleiding Codarts Circus Arts of Fontys ACApA, in De NWE Vorst te Tilburg. De vier genomineerden kregen de mogelijkheid hun act in de zomermaanden verder te ontwikkelen. De uiteindelijke winnaar ontvangt een cheque van € 6000,- plus een drietal speelplekken op gerenommeerde circusfestivals.

De vier genomineerden zijn in willekeurige volgorde: Liza van Brakel; die de nieuwe circusvorm "Jugglobatics" heeft ontwikkeld door haar twee favorieten te combineren: jongleren en vloeracrobatiek; Familiar Faces; een partneracrobatiek kwartet waar dans, theater, en acro instrumenten zijn om de wereld beter begrijpen; Naomi Bratthammer; een fragiel meisje dat zich graag in de nok van het theater schuilhoudt, hoog boven de grond in twee touwen; en Laure Osselin, die met haar clowneske trapeze act een verfrissende verschijning is waarvan iedereen op het puntje van hun stoel gaat zitten.

Naast de vier genomineerde acts is Michiel Deprez als special guest aan het programma toegevoegd, Hij is in 2015 afgestudeerd van de circusopleiding in Tilburg. Onlangs won hij nog de Jong Theater Prijs op Theater Aan Zee in het Belgische Oostende.

De BNG Bank cultuurprijzen zijn in het leven geroepen om aanstormend talent te stimuleren én te ondersteunen zodat ze zich verder ontwikkelen. De Circusprijs heeft in 2017 voor het eerst haar bestaansrecht gevonden, de prijs is bedoeld voor talent van een van de twee circusopleidingen in Rotterdam en Tilburg.

|Doorsturen