Nieuws

Van vogels, liefde en de politiek

Door Peter van Oirschot

TILBURG - In het laatste Milieucafé voor de zomervakantie is een vrouwelijke natuurjournalist te gast.

Elvira Werkman schreef het boek 'Vogels en de Liefde'. Volgens de schrijfster zijn vogels net mensen: ze flirten, knuffelen, plegen overspel en als de relatie niet meer werkt gaan ze uit elkaar. Op het podium van Paradox aan de telegraafstraat vertelt Elvira op donderdag 1 juni meer over haar boek, en het liefdesleven van de vogels. Aanvang om 20.30 uur.

Verder stopt Nol Verdaasdonk als directeur van de Brabantse Milieufederatie. Na bijna zevenenhalf jaar gaat hij met pensioen. Hoe kijkt hij terug op het tijdperk Verdaasdonk. En hoe moet het verder met de BMF?

De Tilburgse VVD heeft sinds zes maanden een nieuwe fractievoorzitter: Jeroen van Dijk. Hij is mede-eigenaar van het FAXX-gebouw, een van de duurzaamste gebouwen van Nederland. Vraag is wat de ondernemer met Tilburg voorheeft, en hoe groen rechts het beleid hier moet worden. Zeker gezien de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Sinds drie jaar heeft Tilburg een wethouder voor 'slimme en duurzame mobiliteit'. Mario Jacobs loodste kort voor de jaarwisseling het nieuwe beleid door de gemeenteraad. Men is benieuwd wat Tilburgers daarvan in de praktijk merken. De muziek wordt verzorgd door Sanne Rambags. Een Tilburgse zangeres die snel furore maakt. Met gitarist Bram Stadhouders en slagwerker Joost Lijbaart, stond ze op Haarlem Jazz & More en de Amsterdamse Uitmarkt. Op het eind zet het Environmental Lounge Cafe het programma nog eens op zijn kop.

|Doorsturen