Nieuws

Verhuizing Culinair zorgt voor controverse


TILBURG - De organisatie van het bekende evenement Tilburg Culinair moet de commissies Facilitair en Sponsorzaken opnieuw optuigen. De leden van deze commissies vinden in tegenstelling tot het dagelijks bestuur dat het te kort dag is om de verhuizing van het Willemsplein naar het Louis Bouwmeesterplein gestalte te geven en pleitten ervoor om de editie 2017 van Tilburg Culinair van de agenda te schrappen. Het bestuur vindt dat het evenement ook dit jaar georganiseerd kan worden. Door dit verschil van inzicht zijn de leden van beide commissies opgestapt.

Tilburg Culinair werd de laatste acht jaar gehouden op het Willemsplein. Door de herontwikkeling van het gebied rondom stadskantoor I, waaronder de renovatie van het Willemsplein, moest een nieuwe locatie worden gevonden in de binnenstad. Dat is dus het Louis Bouwmeesterplein geworden.

Volgens voorzitter Joris Verhoof van Tilburg Culinair kan het evenement van 21 tot en met 24 september gewoon doorgaan. Met de gemeente zou al overeenstemming zijn bereikt over het gebruik van het Louis Bouwmeesterplein. "Er moeten alleen nog wat standaardprocedures worden afgerond." Er moet volgens Verhoof nog overleg plaatsvinden met de gemeente zelf over de praktische invulling, met de brandweer over de veiligheid en met de omwonenden over de impact van het evenement op hun wooncomfort. "Wat ons betreft staan de seinen op groen", aldus de voorzitter, die verder aangeeft het te betreuren dat de beide commissies zijn opgestapt. Op dit moment worden nieuwe commissies Facilitair en Sponsorzaken geformeerd.

|Doorsturen