Nieuws

Verkiezing Gouwe Peerke sluit aan op bevrijding Tilburg

Door Petra Jansen

TILBURG - Stichting Peerke Donders nodigt iedereen uit om een persoon of organisatie uit Tilburg en omliggende dorpen aan te dragen voor de nominatie voor de titel Gouwe Peerke 2019.

Zoals elk jaar staat er een thema centraal en valt er naast een onderscheiding ook een fraai geldbedrag te winnen. In 2019 is het thema: vrijheid en bevrijding. Peerke Donders en de bevrijding zijn direct met elkaar verbonden: op 27 oktober, Peerkes geboortedag, werd Tilburg namelijk bevrijd.

Inzenden

Inzenden kan tot en met 3 november 2019 via gouwepeerke@live.nl. De jury beoordeelt daarna alle inzendingen en nomineert drie kandidaten voor de titel. De winnaar ontvangt naast een wisselbokaal ook een cheque van €1.500,-. De nummers twee en drie krijgen elk € 500,-.

Wisselbokaal en cheque

De verkiezing van het Gouwe Peerke vindt sinds 2010 jaarlijks plaats en is een initiatief van de Stichting Peerke Donders. Traditiegetrouw vindt de uitreiking van de wisselbokaal met cheque plaats op de sterfdag van Peerke Donders op 14 januari. De jury verkiest jaarlijks binnen het voor dat jaar vastgestelde thema een organisatie, persoon, vereniging of stichting uit de regio Tilburg met een barmhartig karakter. Eerder werden onder andere De Zonnebloem, Tante Pollewop, Geen Honger in De Wijk en Slachtofferhulp Tilburg met de titel beloond.

 

|Doorsturen

Tilburg in Beeld