Nieuws

Verkiezing 'Leraar van het Jaar'


TILBURG - De 38-jarige Tjeerd van den Elsen uit Best behoort tot de drie finalisten van de Verkiezing Leraar van het jaar voor het primair onderwijs. De winnaar worden bekend gemaakt tijdens het Lerarencongres op zaterdag 7 oktober. De Leraren van het Jaar zijn dan een jaar lang ambassadeur van hun sector, waarbij ze hun inspiratie, innovatie en passie mogen uitdragen en delen met de rest van lesgevend Nederland.

Tjeerd van den Elsen, leerkracht van groep 6 op basisschool De Vijf Hoeven in Tilburg, werd voor de verkiezing aangemeld door Iris uit groep 7. "Meester Tjeerd is een leuke meester die altijd grapjes maakt maar ook heel serieus kan zijn en hij heeft ervoor gezorgd dat we een echte radiostudio hebben", vertelt Iris.

Van den Elsen voelt zich vereerd: "Ik heb eigenlijk niet meer dan mijn best gedaan om Iris en haar klasgenootjes weer aan het leren te krijgen en volgens mij is dat gelukt. Haar initiatief en wat we samen als klas hebben bereikt, doet me beseffen dat, naast alle leuke dingen die we in dit vak mogen doen, het werken met kinderen het allerleukste is."

De professionele radiostudio van meester Tjeerd is net zo populair bij de leerlingen als de leerkracht zelf. De school geeft hiermee vorm aan betekenisvol taalonderwijs. Van den Elsen is ervan overtuigd dat leerlingen door het radio maken meer taalgevoel krijgen maar vooral ook meer plezier in het leren.

Carin Zandbergen, bestuursvoorzitter van Xpect Primair waar basisschool De Vijf Hoeven deel van uitmaakt, is blij met de erkenning die van den Elsen heeft gekregen. "Tjeerd van den Elsen is een man met passie voor onderwijs, hij is specialist radio educatie, innovatiecoach en inspirator, hij is constant op zoek naar ongewone verbindingen om de kwaliteit van onderwijs en leren te verbeteren. We zijn erg trots op hem."

|Doorsturen