In Beeld

Vernieuwd ‘Winter in Tilburg’


TILBURG - De bezoekers aan de Tilburgse binnenstad worden dit jaar getrakteerd op een vernieuwde winterbeleving met een aaneenschakeling van vermakelijke winterse activiteiten.

Van vrijdag 7 december tot en met zondag 6 januari bruist de winter in Tilburg. Wie in december naar Tilburg komt om te shoppen of voor een avondje uit, krijgt te maken met een vol winters programma. Nieuwe, maar ook bestaande activiteiten en evenementen, voorzien van een speciaal kersttintje voor de winter.

Zo wordt de St. Josephkerk op de Heuvel gedurende de hele periode verlicht met een unieke lichtprojectie en komen er twee levensgrote kerstballen te liggen op verschillende pleinen. Daarnaast worden zes metershoge verlichte kerstbomen geplaatst op prominente plekken in de stad. Feestelijke sfeerverlichting, bijzondere winterse theateracts, sfeervolle kerstmuziek door de hele binnenstad; een veelzijdig programma vol winteractiviteiten.

 

Hoewel de winterkermisattracties niet terugkeren in de binnenstad, worden er wel talloze winterse activiteiten georganiseerd. Op vrijdag 7 december is de opening van Winter in Tilburg met een feestelijk moment op de Heuvel. Op zaterdag 8 en zondag 9 december staat de binnenstad in het teken van inspiratie, demonstraties, advies en proeverijen. Winkels en horecazaken laten zien waar je echt niet zonder kunt tijdens de feestdagen. Het thema is uiteraard winter en Kerstmis.

Op zaterdag 15 en zondag 16 december klinkt er muziek door de hele binnenstad. Bezoekers worden getrakteerd op kerstliederen van moderne, verrassende en verwonderende kerstmuziekacts. Op zaterdagmiddag 15 december staat in de Stadhuisstraat de kerstspecial van Tilburg Zingt op het programma. Zondagochtend 16 december vindt de kersteditie van de Dwalerij plaats.

Op zaterdag 22 en zondag 23 december gaat een grote groep kerstelfen op zoek naar de Kerstman en zorgt zo voor een echte kerstsfeer in de binnenstad.

 

Ook leuk is dat er gratis cadeaufietstaxi’s rijden. De binnenstad wordt op 21 december omgedoopt rondom het thema ‘Foute Kersttrui Vrijdag’ en er vinden Kerst Ghosttours plaats. Voor de kinderen staat na de kerstdagen het Spruit Festival op het programma.

|Doorsturen