Nieuws

Vogelhuisjes bouwen en voederballen maken

Door Peter van Oirschot

OISTERWIJK - Wil jij de vogels een handje helpen? Bouw een mooi huisje en maak een lekkere voederbal op 12 en 19 januari! Meld je snel aan via natuurmonumenten.nl/agenda

© Natuurmonumenten - Linda van der Veeken

In de winter is er weinig eten en is het koud. Daardoor kunnen vogels minder makkelijk voedsel vinden. Deze middagen gaan we de vogels een handje helpen, zodat ze lekker kunnen eten, en hun nestje in een mooi huisje kunnen bouwen. Nadat wij de huisjes en de bollen gemaakt hebben zoeken we in het bos naar een geschikte plek om vogelhuisjes op te hangen.

Deze activiteit vindt dus twee keer plaats: op 12 januari voor kinderen van 8 t/m 12 (zonder ouders) en op 19 januari zijn de kinderen van 4 t/m 7 aan de beurt (max. 1 ouder per kind). De deelnemers verzamelen beide dagen om 14.00 uur bij het Bezoekerscentrum Oisterwijk. Rond 16.00 uur zit de vogelmiddag erop.

Leden van Natuurmonumenten en OERRR betalen 4 euro voor deze activiteit, voor niet-leden kost de activiteit 7 euro. De kinderen mogen hun gemaakte vogelhuisje en voederbal of -ketting mee naar huis nemen. Bovendien krijgt iedereen gratis het DoeBoek van het Groene Woud.

|Doorsturen