Nieuws

‘Voor onderhoud moeten vliegtuigen in Brabant zijn’

Door Caroline van de Oetelaar van Tilburgse Koerier

foto: Wim Hollemans

TILBURG – StandardAero onderhoudt motoren van vliegtuigen. De vestiging in Tilburg kreeg woensdag vertegenwoordigers van de provincie op bezoek. Gedeputeerde Bert Pauli en Statenlid Suzanne Otters spraken met de directeur en medewerkers over het bedrijf en de groei van de luchtvaartsector in Brabant.

Door Skip Flipse

Het van oorsprong Canadese bedrijf is sinds 1995 gevestigd op industrieterrein Vossenberg in Tilburg. In het midden van de grote fabriekshal zitten de servicemedewerkers die contact onderhouden met de klanten: eigenaren van privévliegtuigen en vertegenwoordigers van luchtvaartmaatschappijen. Rondom de serviceafdeling werken technici aan het schoonmaken, controleren en repareren van de motoren.

Militaire vliegtuigen
StandardAero heeft al een vestiging in Woensdrecht waar het bedrijf samen met de Luchtmacht motoren van de F-16 straaljager onderhoudt. Vanaf 2019 wordt dit gevechtsvliegtuig vervangen door de F-35. Om goed voorbereid te zijn op deze nieuwe onderhoudsklus, wordt bij de luchthaven in Woensdrecht een nieuwe hal gebouwd. De provincie Noord-Brabant en de regering investeerden daarin samen 80 miljoen euro.

Gouden toekomst
Directeur Gerard Janssen is blij met deze samenwerking: “De komende jaren heb ik vijftig extra medewerkers nodig voor het onderhoud aan de F-35. Door de ervaring die we opdoen met het onderhoud aan de militaire vliegtuigen, kan ons bedrijf zich bovendien ook in de commerciële luchtvaart onderscheiden. We hebben al nieuwe opdrachten kunnen binnenhalen. Een van die klussen verzekert ons en de bedrijven waar we mee samenwerken voor de komende 15 jaar van werk.”

 

|Doorsturen