Nieuws

Voordelig genieten tijdens Tilburg Culinair

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op donderdag 21 september gaat de 27ste editie van Tilburg Culinair van start.

Het meest culinaire festival van Tilburg en omgeving vindt dit jaar voor het eerst plaats op het Louis Bouwmeesterplein, pal achter de Stadsschouwburg. Maar dat is niet enige vernieuwing. Zo wordt dit jaar de culinaire strippenkaart geïntroduceerd, waarmee bij alle tien de Culinair-deelnemers extra voordelig een gerecht naar keuze kan worden geproefd.

De speciale strippenkaart is beperkt beschikbaar en vanaf nu te koop bij alle deelnemende restaurants. Tijdens het festival zullen de resterende strippenkaarten worden verkocht. De kaart kost 80 euro. Daarvoor kan bij iedere deelnemer een gerecht naar keuze worden besteld. Op het festival wordt traditioneel betaald met Troskes, die dit jaar —net als vorig jaar- 2,60 euro kosten. Voor de gerechten moeten twee, drie of vier troskes worden afgerekend. Daarmee kan de strippenkaart dus worden gebruikt om in ieder restaurant een gerecht ter waarde van 10,40 euro te bestellen. De strippenkaart vertegenwoordigt daarmee een waarde van 104 euro.

Bij gerechten die worden betaald met de strippenkaart wordt standaard dubbel bestek gegeven, zodat mensen samen kunnen genieten van het gerecht. De deelnemende restaurateurs hopen zo te bereiken dat bezoekers meer over het terrein gaan lopen en bij alle deelnemende zaken een hapje gaan proeven. Houden bezoekers één of meerdere strips over, dan kunnen deze ook na Tilburg Culinair, tot 1 oktober worden ingewisseld bij het desbetreffende restaurant.

Het gerecht dat ieder jaar sowieso massaal wordt besteld, is het gerecht dat de Patrick Verbuntprijs wint. Dit jaar bepaalt sterrenchef Adrian Zarzo wie deze felbegeerde prijs in de wacht sleept. Adrian Zarzo is eigenaar van de Eindhovense restaurants Zarzo (1 Michelinster) en Valenzia. Tijdens de openingsavond voor sponsors en relaties op donderdag proeft hij bij alle deelnemers een gerecht, waarna de beste drie gerechten bekend worden gemaakt. Vrijdagavond, zaterdag en zondag is iedereen van harte welkom om de winnende gerechten en al het andere lekkers zelf te komen proeven.

Het deelnemersveld telt dit jaar negen bekende gezichten: Auberge du Bonheur, Cookaholics, Kok Verhoeven, La Guitarra, mooR, Otori, Postelse Hoeve, St. Sjaak en Taste! De Houtloods doet dit keer voor het eerst mee.

Wie meer wil weten over het programma, de optredens en de gerechten kan alvast een voorproefje nemen op website www.tilburgculinair.nl

|Doorsturen