Nieuws

Vrijwilliger worden bij De Kindertelefoon

Door Peter van Oirschot

TILBURG - "Hoi, ik ben Bram, 11 jaar, en er is thuis iets ergs gebeurd, waar ik met niemand over durf te praten, kan jij mij helpen?"

"Ik ben verliefd op een jongen, maar ik ben bang dat hij dat niet op mij is."

"Hoe moet je zoenen?"

"Hoi met Anne, ik word gepest in de klas en voel me zo alleen."

Dit zijn voorbeelden van de vele vragen en problemen van kinderen die dagelijks binnenkomen bij De Kindertelefoon via de chat of telefoon. Kinderen vertellen aan ongefilterd hun verhaal. Ze hoeven hun naam niet te vertellen en de vrijwilligers van De Kindertelefoon luisteren, ondersteunen of geven advies. De kunst is om niet met een kant-en-klare oplossing te komen. De vrijwilligers luisteren, hangen niet de wijze volwassenen uit en gaan er vanuit dat ieder kind zélf op een oplossing kan komen.

De Kindertelefoon is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Ben jij het luisterend oor dat deze kinderen nodig hebben? Geschikte kandidaten hebben een open persoonlijkheid, kunnen goed omgaan met directe vragen en benaderen kinderen gelijkwaardig.

Nieuwsgierig geworden? Meld je dan nu meteen aan. Je kunt mailen naar tilburg@kindertelefoon.nl of bellen naar 030-3410470. Meer informatie kun je vinden op www.kindertelefoon.nl/werken-bij

|Doorsturen