Nieuws

Vrijwilligers Tilburg helpen honderden mensen met luisterend oor

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Sensoorlocatie Tilburg is hard op zoek naar nieuwe luisterhelden voor het vrijwilligersteam. Een luisterend oor verzacht pijn, geeft inzichten en kan zelfs levens redden. Ieder mens heeft wel eens zo'n begripvol luisterend oor nodig, maar het lijkt een schaars goed te worden. Steeds meer mensen komen hiervoor terecht bij de vrijwilligers van de anonieme hulplijn Sensoor.

De vrijwilligers van Sensoor voeren dagelijks (24/7) bijna 1.000 gesprekken. Alles wat er zich in een mensenleven voordoet, komt voorbij aan de telefoon, chat en mail. Ieder gesprek is dan ook anders. Vrijwilliger Dirk vertelt: "Een gesprek gaat vaak over schijnbaar onbelangrijke zaken, als een praatje over de heg waarin ik de rol van buurman vervul. Soms met mensen die al dagen niemand hebben gesproken en gewoon even hun verhaal kwijt willen. Maar ik luister ook naar de worstelingen van het leven."

Ben jij iemand die goed kan luisteren en heb je interesse in je medemens? Dan komt Sensoor Tilburg graag met je in contact. Je wordt voor dit zinvolle werk goed getraind en begeleid door beroepskrachten. Je traint met een enthousiast vrijwilligersteam en krijgt persoonlijke begeleiding. De nieuwe training start 15 en 16 september. Je oefent gespreksvaardigheden en verdiept je in thema's die veel voorbij komen. Je luisterdiensten kun je flexibel inplannen en thuiswerken is mogelijk. Aanmelden voor de training kan via www.sensoor.nl/vrijwilligerswerk. Je kunt ook vrijblijvend langskomen op de informatieavond op 4 juli. Meld je daarvoor aan via tilburg@sensoor.nl

|Doorsturen