Nieuws

Vroege vogelwandeling Diessens Broek


Ben Akkermans

TILBURG - De Vogelwerkgroep van de KNNV-afdeling Tilburg organiseert op zaterdag 20 april van 07.00-09.30 uur een vroege vogelwandeling van circa 4 km in het Diessens Broek. Het vertrek is bij de wegkruising Kanaaldijk-Vossenhol in Biest-Houtakker. Voor wie wil aansluiten om per fiets naar het Broek te gaan: om 6.30 uur wordt per fiets vertrokken vanaf de kanaalbrug aan de Oisterwijksebaan.

Het Diessens Broek is te vinden tussen Diessen, Biest-Houtakker en Haghorst. Nu de landinrichting 'de Hilver' is afgerond heeft zich in het Diessens Broek een geweldig vogelgebied ontwikkeld.

De overbemeste bovenlaag is geheel afgegraven en de eertijds rechtgetrokken beek de Reusel meandert weer in zijn oude bedding. Hierdoor is een prachtig nat beekdal ontstaan. Het dal was al rijk aan weidevogels, maar nu broeden er nog veel meer. Met buitelende kieviten, baltsende graspiepers en de grutto laat zich regelmatig horen. Ook de watersnip komt hier tot broeden.

Warme kleding (¿s morgens vroeg kan het nog fris zijn) en een verrekijker zullen het kijkgenot verhogen. Stevige wandelschoenen zijn een pré. Belangstellenden kunnen zich aanmelden per e-mail vogels@tilburg.knnv.nl

Na de wandeling krijgt u, indien u dat wenst, een lijst met waargenomen vogels per mail toegezonden.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld