Nieuws

Vroege voorjaarswandeling Loonse en Drunense Duinen

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op zaterdag 15 april gaan gidsen van Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen vroeg uit de veren om op zoek te gaan naar de vogels die van zich laten horen en de kruiden en planten die weer tevoorschijn komen. De gidsen wijzen deelnemers aan de wandeling op de vogels die druk bezig zijn met nestelen, maar ook op de kruiden en planten die de grond uit schieten en de eerste zonnestralen alweer te pakken hebben!

Diverse vogels zijn teruggekeerd van verre oorden en zijn druk met nestelen, terwijl veel planten en kruiden weer tevoorschijn komen na de winter. Deze wandeling voert door natuurgebied De Loonse en Drunense Duinen, dat een grote diversiteit in het landschap kent. De gids leert deelnemers de bekendste vogels uit het nationaal park te herkennen aan de hand van hun kleuren en geluiden. Maar ook geeft de gids uitleg over de verschillende kruiden en planten in het gebied. Door vroeg op te staan kan men in alle stilte genieten van de vele vogelgeluiden die te horen zijn.

Deze activiteit vindt plaats op zaterdag 15 april van 06.30 tot 09.00 uur en start bij Café De Rustende Jager in Biezenmortel. Kosten ¿ 5,- voor volwassen en ¿ 4,- voor kinderen tot en met 12 jaar. Vooraf aanmelden voor deze activiteit is noodzakelijk. Honden zijn tijdens de wandeling niet toegestaan.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de activiteitenkalender van www.np-deloonseendrunenseduinen.nl

|Doorsturen