Nieuws

Warandeloop belooft waar spektakel te worden


TILBURG - Sinds begin deze week is bij Beekse Bergen de opbouw van de faciliteiten voor de Warandeloop in volle gang.

Ine van der Voort

Met een aangelegde zandheuvel, 1800 dranghekken en liefst drie startlocaties is de evenementenlocatie in een paar dagen omgebouwd tot een schitterende hardlooparena. Komend weekend klinkt tijdens de Loket.nl Warandeloop 70 keer het startschot. Ruim 6000 deelnemers doen mee aan het driedaagse evenement. Verder begint de Road to EK Cross 2018 in Tilburg komend weekend met een officiële kick-off.

Ook dit jaar kent het crossgala bij zowel de mannen als de vrouwen een uiterst sterk deelnemersveld. Toplopers uit heel Europa komen naar Beekse Bergen om de grootste crosswedstrijd van het continent op hun naam te schrijven.

Het crossgala bij de mannen is ijzersterk bezet, met onder meer drie oud winnaars aan het vertrek. De afgelopen jaren waren de mannen uit Scandinavië erg sterk en ook nu reizen ze weer met een sterke delegatie af naar Tilburg. De Zweed David Nilsson en de Deen Abdi Hakin Ulad lijken op papier de snelste mannen. Maar ook de Nederlanders zijn zeer goed vertegenwoordigd. Oud-winnaar Khalid Choukoud is gebrand op een goede prestatie. "Hopelijk wordt zondag mijn dag. Ik ben op dit moment in bloedvorm en zal alles geven voor de winst." En wat dacht je van Michel Butter, twee weken geleden nog zesde in de New York City marathon. Ook EK-finalist Richard Douma kan zomaar eens gaan verrassen.

De winnares van vorig jaar, Fabienne Schlumpf, komt opnieuw naar Tilburg. De Zwitserse gaat graag op herhaling, maar heeft geduchte concurrentie. De Zweedse Meraf Bahta lijkt haar grootste uitdager te worden. Vorig jaar werd Bahta nog tweede op de 1500 meter tijdens de EK Atletiek in Amsterdam en op diezelfde afstand zesde bij de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Achter deze twee topfavorieten zit een groepje aanstormende talenten, zoals Silvana Dias (Portugal) en Live Solheimdal (Noorwegen). En wat kunnen de Nederlandse troeven? Jip Vastenburg en Maureen Koster staan helaas langs de kant vanwege blessures, Ruth van der Meijden lijkt nu de sterkste Nederlandse te zijn. Maar Jill Holterman en Andrea Deelstra zijn het cross seizoen sterk begonnen met een respectievelijk derde en vierde plaats tijdens de prestigieuze Crosscup in Mol. Kortom, vuurwerk verwacht bij Beekse Bergen dit weekend.

Wil je een kijkje nemen bij de crossgala's of een van de andere onderdelen? De entree tot het evenementterrein is gratis. Kijk voor alle informatie en starttijden op www.warandeloop.nl

|Doorsturen