Nieuws

Warm thuis in Udenhout voor jongeren met een beperking

Door Peter van Oirschot

UDENHOUT - Op maandag 9 oktober ontving Stichting Samenthuis een startersbijdrage van het NSGK voor de voorgenomen realisatie van een wooninitiatief voor zeven jongvolwassenen met meervoudige beperkingen.

De cheque met een waarde van ¿ 2500,00 werd uitgereikt door Ingrid Zwets van het NSGK. De cheque werd in ontvangst genomen door Jan Wouters, penningmeester van Samenthuis.

Veel ouders met een kind met beperkingen vinden het moeilijk om voor hun zoon of dochter een fijne woonplek te vinden. Ze houden graag zelf de regie over het wonen, de zorgverlening en de begeleiding, iets wat bij een grote instelling nauwelijks niet te realiseren is. In veel regio's zijn kleinschalige woonvoorzieningen met zorg op maat echter nog een uitzondering. Het NSGK steunt jaarlijks verschillende particuliere wooninitiatieven om de droom van ouders van gehandicapte kinderen dichterbij te brengen: een huis waar hun kind kan wonen, dichtbij, midden in de maatschappij en met zorg op maat.

Stichting Samenthuis realiseert in de loop van 2018 een warm thuis voor zeven meervoudig beperkte jongeren. Kleinschalig en geïntegreerd in de maatschappelijke omgeving van Udenhout, zodat de jongeren volwaardig deel kunnen nemen aan de samenleving. De nadruk bij Samenthuis ligt op liefdevolle zorg die recht uit het hart wordt gegeven. Het Samenthuis-huis komt op loopafstand van het centrum van Udenhout. Het Samenthuis-huis is de zorgwoning van de toekomst. Huiselijk maar toch met alle faciliteiten en aanpassingen die nodig zijn om de zorg en het wonen voor de bewoners zo comfortabel mogelijk te maken. Speciaal waar nodig, maar gewoon waar het kan.

De cheque werd uitgereikt tijdens een zeer goed bezochte kennismakingsavond met de buurtbewoners. Na een uitleg over de plannen van Samenthuis was er voor de buurtbewoners de gelegenheid om vragen te stellen en om de tekeningen van de te bouwen woning te bekijken. De reacties waren positief en hartverwarmend!

Meer informatie over de plannen van Samenthuis vindt u op www.samenthuiszijn.nl

|Doorsturen