Nieuws

Weekend vol verwondering tijdens tweede editie Kaapstad

Door Petra Jansen

TILBURG - Na een succesvolle eerste editie in 2018 wordt de Tilburgse binnenstad dit jaar op 9, 10 en 11 augustus opnieuw gekaapt door een groep kunstenaars.

Kaapstad, groter en internationaler dan vorig jaar, presenteert een serie City Hacks en Art Take-overs in de driehoek Piusplein, Heuvelplein, Pieter Vreedeplein én enkele uitschieters daarbuiten. De driedaagse overname door makers, kunstenaars en vrijbuiters uit negen landen is voor iedereen gratis toegankelijk. Het motto is ‘Kapers op de kust’. De artistieke leiding is in handen van Anja Reinhardt en Sander van Bussel.

Programma

Het programma van Kaapstad 2019 is met 25 lokale, nationale en internationale kunstenaars en collectieven groter dan vorig jaar. De Chewing Gum Man Ben Wilson keert terug, met zijn miniatuurschilderijtjes op weggegooide stukjes kauwgom. Opvallend is verder Cuddly, een reusachtige knuffelbeer die door iedereen gekaapt mag worden. Je mag hem zelfs uitnodigen bij je thuis door een mail te sturen naar info@kaapstadtilburg.nl. De voorwaarden zijn te vinden op www.kaapstadtilburg.nl. Verder nodigt de gekleurde reuzenzandbak van Adam Kalinowski (Polen) uit tot spelen. De aanvankelijk van elkaar gescheiden kleuren raken geleidelijk aan vermengd dankzij een spel van beweging door mens, dier en de krachten der natuur. Tilburg Cowboys brengen een positief geluid met de JA betoging, een eenmansactie waarbij met dertien spandoeken in de hand en acht megafoons aan de mond, positief wordt betoogd. Kijk voor het complete programma op www.kaapstadtilburg.nl.

Praktische informatie

Kaapstad kan worden beleefd op vrijdag 9 en zaterdag 10 augustus tussen 11.00 en 18.00 en op zondag 11 augustus van 12.00 tot 17.00 uur. Uitzondering hierop is het werk ‘Pitch of Colored Sand’ van Adam Kalinowski. Dit is te zien tot begin september op het Pieter Vreedeplein. Voor vragen over het programma of over de rondlopende acts kunnen bezoekers terecht bij het Kaapstad-infopunt aan het Pieter Vreedeplein in het voormalige pand van kledingwinkel Men At Work.

|Doorsturen