Nieuws

WEI-feest bij Piet van Meintjeshoeve

Door Peter van Oirschot

HEUKELOM - Ze staan te popelen…. Na een hele winter op stal, vieren de koeien op de Piet van Meintjes Hoeve in Heukelom aanstaande zaterdag 13 april hun WEI-feest.

Bas Haans

Dat is altijd een vrolijke boel! Wil je dit ook meemaken? Dan ben je van harte welkom. Voor de gelegenheid ontstaat een heus zuivelcafé en kunnen kinderen zich vermaken op het boerenerf. Ook de zuivelproducten die met de melk van deze koeien gemaakt wordt, kunnen geproefd worden in de proeverij van De Smaak van Heukelom.

Omdat er in de winter geen gras en ander voer groeit, staan de koeien in de winter op stal. Boer Rob Denissen voert ze dan dagelijks met voer dat in de zomer geoogst is. Maar dan komt gelukkig het voorjaar weer en mogen de dames naar buiten. Op 13 april is dat zover en de koeien staan al te popelen. Gasten kunnen genieten van de swingende koeien, die voor het eerst sinds eind november weer naar buiten gaan. Behalve genieten van de blije koeien, is er nog meer te doen.

Pop Up Zuivelcafé

Terwijl de koeien genieten van het gras en alle aandacht kunnen de kinderen zich vermaken met o.a. traptractors en koemelken. Intussen kunnen ouders genieten van koffie en zien hoe de melk te verwerken is tot de beste cappuccino en latte in het Pop Up Zuivelcafé i.s.m. Tante Sus. Tijdens het WEI-feest wordt tevens een proeverij van de zuivelproducten van De Smaak van Heukelom georganiseerd en is er verkoop van de lekkerste yoghurts en vlasoorten. De bezoekers kunnen ook zelf verse melk tappen uit de melk-tap die op de hoeve is geïnstalleerd. Saskia Broers geeft om de lente te vieren een demonstratie bloemschikken.

Gratis entree

Het WEI-feest vindt plaats op de Piet van Meintjes Hoeve aan Hoog-Heukelom 11 in Heukelom. Belangstellenden zijn welkom vanaf 11.30 uur. Zorg dat je om 12.00 uur aanwezig bent om de koeien te zien swingen. Kom bij voorkeur op de fiets (of te voet), want er is beperkt parkeerruimte beschikbaar. De entree is gratis.

|Doorsturen