Nieuws

Wethouder Dols geschoren door jongeren R-Construction


TILBURG - Op woensdag 8 mei namen jongeren van het project R-Construction kersvers wethouder Rolf Dols onder handen. Tijdens de afsluiting van hun tienweekse cursus tot barbier gaven de jongeren wethouder Dols een stevige scheerbeurt in Charif¿s Barbershop. Die was na afloop blij met de gladde wangen en de enthousiaste jongeren. Ook reikte hij badges (digitale erkenning voor een geleerde vaardigheid) aan de deelnemers uit.

R-Construction is een project van R-Newt Jongerenwerk, waarin tien jongen in tien weken tijd kennis maken met het barbiersvak. De gemengde groep -van statushouder tot kappersstudent- leerde vooral ook van en met elkaar. Barbier Charif focuste op de beroepsbaardigheden zoals knippen en scheren, terwijl Jongerenwerkers Bart en Jolijn zich richtten op life-skills.

'Vanuit R-Newt leren we jongeren samenwerken, luisteren naar elkaar en bijvoorbeeld klantvriendelijk door inzet van een acteur. En collega-jongerenwerker Bart van Hattum fungeerde de eerste keer direct als model voor de jongeren', aldus Jongerenwerker Jolijn. Gelukkig konden de jongeren iedere week rekenen op de steun van barbier Charif. Hij herkent zich in het verhaal van de jongeren: 'Ik heb vroeger ook vooral geleerd door te doen. Dat ik nu mijn steentje kan bijdragen aan de maatschappij is super mooi. Een van de jongeren heeft zelfs al een baan via een bevriende kapper, dat is toch prachtig.'

Wethouder Dols reikte na een geslaagde scheerbeurt badges uit aan de trotse jongeren. 'In mijn eerste week als wethouder al geknipt en geschoren worden. Mooi om aan den lijve te ondervinden wat jullie in tien weken hebben geleerd en al kunnen. Van Charif en R-Newt maar vooral door van en met elkaar te leren.' De deelnemers blikken enthousiast terug op hun ervaringen: 'Toen ik begon had ik helemaal geen ervaring met het barbiersvak en wist ik niet zeker of ik er iets mee wilde. Nu ben ik vol enthousiasme en ga ik me inschrijven voor de opleiding!'

Tijdens de volgende editie van R-Construction gaan jongeren wederom tien weken aan de slag met het thema barbier en kapper. Ook meedoen? Geef je op via jolijn@r-newt.nl!

|Doorsturen

Tilburg in Beeld