Nieuws

Wethouders in actie voor het klimaat

Door Petra Jansen

TILBURG - Wethouder Berend de Vries komt op vrijdag 9 februari, net als veel andere Nederlandse wethouders, in actie voor het klimaat.

Bijna 40 wethouders van veel verschillende politieke partijen spreken zich uit voor concrete actie tegen klimaatverandering. Zij vertellen in een landelijke campagne in ruim dertig gemeentes wat zij doen om klimaatverandering tegen te gaan. Met deze 'Kies voor Klimaat'-campagne in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen laten bestuurders samen met bedrijven en anderen zien dat het klimaat niet links of rechts is. In elke gemeente werkt wel een bevlogen wethouder die hard werkt om klimaatverandering een halt toe te roepen. Zij maken het verschil.

Kies voor Klimaat-poster

Op 9 februari zal wethouder Berend de Vries van Klimaat, energie en duurzaamheid van 15.00 tot 16.00 uur in gesprek gaan over maatregelen om klimaatverandering te stoppen. Dat doet hij bij zijn eigen Kies voor Klimaat-poster aan de Spoorlaan bij de entree van station Tilburg. "De afgelopen jaren hebben we samen met onze bewoners en bedrijven veel geïnvesteerd in energie- en duurzaamheid. Stapje voor stapje werken we aan de benodigde energietransitie. Of dat nu is via onze energiecoöperaties, de aanpak 'aan de slag met je huis', windmolenpark Spinder, green deals of de Nul-op-de-Meter aanpak. Allemaal bewijzen dat we ons in Tilburg en de regio bewust zijn van de noodzaak om te kiezen voor het klimaat. We zijn op de goede weg, maar we hebben nog een behoorlijke klus te klaren. Dat kunnen we niet alleen en dus vraag ik onze bewoners en bedrijven om ook de komende periode er samen met ons de schouders onder te zetten, want het klimaat is van ons allemaal."

|Doorsturen