Nieuws

Wie weet er het meest van Tilburg?

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op zaterdag 13 oktober vindt de eerste editie plaats van de StadsQuiz Tilburg. Dit unieke evenement wordt georganiseerd door Kiwanis Club Tilburg. De opbrengst gaat volledig naar het goede doel, de Johan Stekelenburg Stichting.

Karel Luttikholt (r) (Kiwanis Tilburg) en Rogier Kuijpers (Van den Hoven) tijdens de kick-off van StadsQuiz Tilburg.

Weet jij veel van Tilburg? Vorm dan een team en doe mee. Per team wordt een groot aantal vragen beantwoord die veelal te maken hebben met Tilburg. Denk aan bedrijfsteams, familie-teams, vriendenclubs, een team uit een straat of een wijk, een team uit je sportclub of studentenvereniging. Daag elkaar uit. Het gaat om een veelheid aan onderwerpen over serieuze en iets minder serieuze zaken. Maar er zijn ook doe-opdrachten en andere verrassingen. Het wordt spannend en leuk tegelijk. En vooral Tilburgs. De avond wordt afgesloten in het Koning Willem II Stadion met een gezellig feest, muziek, entertainment en vermaak. Het hoogtepunt is de bekendmaking van het team dat gewonnen heeft, de ‘Stadsquiz Koning Tilburg’.

Van den Hoven Assurantiën-Makelaardij-RegioBank is hoofdsponsor van het evenement. “Een fantastisch evenement om te ondersteunen”, licht Rogier Kuijpers van Van den Hoven toe. “Onze relatie met Tilburg is groot en we steunen hiermee ook nog eens het goede doel. Dat gaat goed samen”, geeft Kuijpers aan.

Opbrengst

De opbrengst gaat naar een speciaal project van de Johan Stekelenburg Stichting, genaamd ‘Kansarme Kinderen ook Online’. “Kansarme kinderen verdienen ook een mogelijkheid om zich te ontwikkelen en een goede aansluiting te vinden in de maatschappij”, vertelt Harriëtte Koning van de Johan Stekelenburg Stichting. In de huidige maatschappij is het ‘online zijn’ vanzelfsprekend. Als in de thuissituatie de middelen daartoe ontbreken kan de Johan Stekelenburg Stichting hulp bieden. Studenten van het ROC helpen bij de assemblage en Fontys Hogescholen regelt pc’s en laptops en voorzien deze eveneens van educatieve software. Zo zijn kansarme kinderen ook online en zijn ze in staat opdrachten van school op de PC te verwerken.

Organisatie

StadsQuiz Tilburg wordt georganiseerd door Kiwanis Club Tilburg. Samen met diverse sponsors wordt dit evenement mogelijk gemaakt. Kiwanis zet zich in voor de medemens en in het bijzonder voor kinderen. “Kiwanis Club Tilburg telt 25 leden en organiseert jaarlijks diverse evenementen om geld in te zamelen voor projecten voor kinderen”, licht Karel Luttikholt toe. In mei wordt jaarlijks de Kiwanis Tilburg Rally georganiseerd. En op 23 september vindt het jaarlijkse Kinderoogstfeest plaats op het Pieter Vreedeplein in Tilburg.

Weet jij alles van Tilburg? Ben jij een échte Tilburger en steun jij graag het goede doel? Doe dan mee met de StadsQuiz Tilburg op zaterdag 13 oktober. Vorm een team van collega’s, vrienden, wijk of vereniging en schrijf je in via www.stadsquiztilburg.nl

|Doorsturen