Nieuws

Winnaars Vrijwilligersprijzen Tilburg 2018

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Afgelopen vrijdag zijn bij Interpolis aan de Spoorlaan de Tilburgse Vrijwilligersprijzen 2018 uitgereikt. De titel `Vrijwilliger van het jaar¿ ging naar José van den Broek. Stichting NAHuis is uitgeroepen tot `Vrijwilligersorganisatie van het jaar¿. De winnaar van de `Jongerenvrijwilligersprijs¿ was al eerder bekend, dat is Tjeu van Rijsewijk uit Udenhout.

José van den Broek is al meer dan 40 jaar met hart en ziel actief bij musicalvereniging BOeMS. Voor alle producties verzorgde en maakte José, samen met collega-vrijwilligers, de kleding. Inmiddels telt de collectie duizenden kostuums. Een ongelooflijke prestatie!

Stichting NAHuis biedt een veilige ontmoetingsplek aan mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) én hun mantelzorgers. Zij kunnen hier o.a. ervaringen delen met gelijkgestemden, diverse activiteiten ondernemen en ondersteuning krijgen bij het (her) ontdekken van hun talenten. Een onmisbare plek voor mensen met NAH.

Tjeu van Rijsewijk kreeg de Jongerenvrijwilligersprijs. Tjeu staat altijd klaar voor zijn voetbalclub SvSSS in Udenhout. Geen klusje is hem teveel! Al sinds zijn 11e is hij actief als jeugdscheidsrechter binnen de vereniging. Maar hij pakt ook allerlei andere werkzaamheden op voor zijn club. Een mooi voorbeeld voor veel jongeren!

In opdracht van gemeente Tilburg en in samenwerking met het Brabants Dagblad, organiseerde ContourdeTwern de verkiezing en uitreiking van de Tilburgse Vrijwilligersprijzen 2018. Interpolis en Rabobank Tilburg en omstreken stelden het prijzengeld beschikbaar en verzorgden de feestelijke prijsuitreiking.

|Doorsturen