Nieuws

Zilveren Legpenning voor Erik de Ridder

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Erik de Ridder heft de Zilveren Legpenning van de gemeente Tilburg ontvangen vanwege zijn uitzonderlijke, persoonlijke prestaties als wethouder van Tilburg.

Burgemeester Weterings reikte de onderscheiding uit ter gelegenheid van het afscheid van Erik de Ridder als wethouder op donderdag 11 april tijdens de afscheidsreceptie bij Eve aan de Burgemeester Brokxlaan.

Erik de Ridder (40) is sinds april 2010 wethouder in Tilburg voor het CDA. Hij is tevens tweede locoburgemeester. Erik kan worden getypeerd als een hardwerkende, gedreven bestuurder met een uitstekend gevoel voor wat de stad, maar ook de provincie (Brabantstad samenwerking) bijzonder maakt en hoe daarop in te spelen om stad en provincie naar een hoger plan te brengen. Sinds juni 2018 is hij portefeuillehouder Evenementen, Zorg, Welzijn, Sport, Emancipatie, Integratie en wijkwethouder Udenhout, Berkel-Enschot, Korvel en Trouwlaan (Uitvindersbuurt). Daarvoor was hij portefeuillehouder Economie, Financiën, Kermis, Binnenstad, Dienstverlening, Werkgelegenheid en Arbeidsmarkt, Citymarketing, Internationale acquisitie, Werk en Inkomen en Brabantstad.

Mooie resultaten

In de periode van negen jaar wethouderschap heeft hij in hoge mate verdiensten gehad voor Tilburg. Zo heeft hij bijgedragen aan de verbetering van het vestigingsklimaat in de stad en een rol gespeeld bij de komst van diverse bedrijven naar Tilburg. Zo wist hij tegen de stroom van leegstand en leegloop in Hudson's Bay en Primark naar de Tilburgse binnenstad te halen en samen met de ondernemers heeft hij Binnenstadsmanagement opgezet. Ook heeft hij ervoor gezorgd dat er mooie resultaten zijn behaald in de samenwerking van enkele Tilburgse bedrijven met China. Daarnaast heeft hij een rol gespeeld in de realisatie van de Stichting Citymarketing. Op het gebied van dienstverlening introduceerde hij de mogelijkheid voor inwoners van Tilburg om hun WOZ-aanslag te controleren en aan te passen als er iets niet klopte. Tilburg was hiermee de eerste stad in Nederland die dit lanceerde.

Erik de Ridder wordt op 6 mei geïnstalleerd als watergraaf bij Waterschap de Dommel.

|Doorsturen