Nieuws

Zilveren Legpenning voor Walter Hoeijmakers

Door Peter van Oirschot

TILBURG - De heer W.P. (Walter) Hoeijmakers uit Utrecht heeft de Zilveren Legpenning van de gemeente Tilburg ontvangen vanwege zijn 20-jarig jubileum als artistiek directeur van Roadburn. De heer Hoeijmakers is tevens de oprichter van dit festival. Hij kreeg deze onderscheiding uit handen van locoburgemeester Marcelle Hendrickx ter gelegenheid van de viering van het 20-jarig bestaan van Roadburn tijdens de businessborrel op vrijdag 12 april in Poppodium 013.

Onder leiding van Walter Hoeijmakers (53) is Roadburn uitgegroeid tot een toonaangevend festival in Europa op het gebied van 'heavy music' dat onlosmakelijk is verbonden met Tilburg. Het is innovatief, inspirerend en een boegbeeld voor de scene. Jaarlijks vindt dit vierdaagse festival in april plaats in Poppodium 013. Dagelijks trekt het festival 4.000 bezoekers. 75% daarvan komt uit het buitenland. Het festival is inmiddels een begrip in de stad en wordt breed omarmd door het lokale bedrijfsleven.

Walter Hoeijmakers heeft met het festival Tilburg internationaal op de kaart gezet. Het publiek reist vanuit de hele wereld naar Tilburg om deel uit te maken van een internationale community van liefhebbers van en artiesten binnen de heavy muziekstijlen. Het is een bruisende community met zeer specifieke muzieksmaken, leefstijlen, dresscodes en tattoostijlen en een altijd respectvolle en vriendelijke insteek. In bijna 20 jaar tijd is Roadburn ook uitgegroeid tot een creatief platform; een artistiek pelgrimsoord voor invloedrijke muzikanten, gezichtsbepalende en pionierende bands en jonge underground acts. Dit jaar vindt Roadburn plaats van 11 tot en met 14 april.

|Doorsturen