Nieuws

Zondag 31e Truck Tour Tilburg

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op zondag 15 april vindt de jaarlijkse Truck Tour Tilburg plaats. Maar liefst 275 vrachtwagens rijden dan in vier colonnes door de omgeving van Tilburg.

Truck Tour Tilburg is een schitterend evenement met een landelijke uitstraling, voor zowel mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking als voor de vrachtwagenchauffeurs. De Stichting Truck Tour Tilburg is hoofdzakelijk aangewezen op steun van het bedrijfsleven en particulieren. De bedrijven stellen hun vrachtwagens en brandstof ter beschikking, leveren hun bijdrage voor o.a. gebruik van materiaal, lunchpakketten, attenties voor de deelnemers of gewoon een sponsorbijdrage.

Evenals in de afgelopen jaren is er weer een groot aantal inschrijvingen. Ongeveer 450 deelnemers en ruim 300 vrachtwagenchauffeurs hebben zich aangemeld. Er is echter een limiet van het aantal vrachtwagens, anders wordt de stoet te lang en de organisatie ervan te groot. Bovendien wordt alles door vrijwilligers ten uitvoer gebracht, ruim 350 in totaal. Zo'n 225 motorrijders begeleiden vrijwillig de colonnes en sluiten de verkeerspunten af. Ook rijden er wagens van het Rode Kruis mee. Verder is een groot aantal vrijwilligers op zaterdag en zondag belast met o.a. het klaarmaken van lunchpakketten, het vullen van cadeautasjes voor de deelnemers, het inrichten van de pauzeplaats, het koffiezetten en het regelen van het verkeer op de vertrek- en stopplaats.

Programma

's Ochtends vanaf 8.00 uur vindt de aanmelding plaats op bedrijventerrein Katsbogten bij DB Schenker en Bakker Logistiek in Tilburg. Deze bedrijven stellen hun terreinen belangeloos ter beschikking.

De dagtocht van ongeveer 90 kilometer gaat door Tilburg en omgeving. Om 10.00 uur vertrekt de stoet in vier colonnes met tussenpozen van een kwartier. Het eerste deel van de route leidt naar de stopplaats, waar tussen de middag wordt geluncht. Dit jaar heeft Van Oort Tentenverhuur aan de Tijvoortsebaan in Goirle hiervoor zijn terrein gratis ter beschikking gesteld.

Tijdens de stop is er volop live muziek van diverse zangers en bandjes. Om 14.45 uur vervolgt de stoet zijn weg om om ongeveer om 16.45 uur weer op de Katsbogten te arriveren.

De volledige route is terug te vinden op www.trucktourtilburg.nl

|Doorsturen