Lezersacties

Zondag 8 april stadswandeling door Tivoli


TILBURG - Op zondag 8 april staat de Tivoli-wandeling op de agenda van Stadsgidserij Tilburg.

Omdat deze wandeling niet zo vaak wordt aangeboden is dit een unieke kans om mee te gaan op ontdekkingsreis door een stukje Tilburg, dat bij veel Tilburgers nog niet zo bekend is. En dat is jammer...! Tivoli betekent eigenlijk 'pleziertuin', wellicht het meest bekend in Kopenhagen. En ja, ook Tilburg heeft in een ver verleden eens zo'n tuin binnen haar stadsgrenzen gehad.

Maar plezier kan er ook anno 2018 beleefd worden aan een rondtocht door het Tilburgse Tivoli. De afwisselende route voert vanaf Popcentrum 013 langs een stukje onderwijsverleden. De Tivolistraat kan immers gezien worden als de bakermat van 'Tilburg Onderwijsstad'. Vanuit het onderwijs duiken de deelnemers de 'medische wijk' rondom het voormalige ziekenhuis in. Veel Tilburgers hebben nog herinneringen aan "het oude Elisabeth" met haar traditionele ziekenzalen en bijbehorende 'zusters'. Via een stukje Ringbaan-Oost en een kort bezoek aan de begraafplaats, waar enkele prominente Tilburgers van weleer worden gezocht, komen de wandelaars tenslotte in de St. Josephstraat terecht, die een goed beeld geeft van de roemruchte Tilburgse textielhistorie. Dit alles uiteraard verrijkt met prachtige historische panden en kleurrijke verhalen over de bewoners van toen. Al met al meer dan de moeite waard dit mooie stukje Tilburg te leren kennen.

De wandeling begint om 13.00 uur bij Popcentrum 013 waar de wandeling ook zal eindigen. Wandelaars die willen meelopen moeten vooraf wel een plaatsje reserveren. Dat kan via website www.stadsgidserij.nl Onder "agenda" vindt u informatie over de rondleiding en de mogelijkheid online te reserveren. Hebt u geen internet? Bel dan naar Marcel de Reuver, 013-4633067 (na 18.00 uur). De kosten voor deze wandeling bedragen 4 euro per persoon. Let op: vol is vol!

Lezersactie

In het kader van haar 20-jarig bestaan organiseert Stadsgidserij Tilburg i.s.m. de Tilburgse Koerier elke maand een fotoprijsvraag. Voor de winnaar worden deze keer twee deelname-plaatsen voor de Tivoliwandeling gereserveerd. De vraag van deze maand luidt als volgt:

 

Villa Tivoli stond ooit in de huidige Tivolistraat en werd in 1965 afgebroken. Hoe heette deze straat tot in de zestiger jaren?

 

Mail uw antwoord naar het adres lezers@tilburgsekoerier.nl. Vergeet niet om ook uw telefoonnummer te vermelden.

|Doorsturen