Nieuws

Zondag Bierfestival op Heuvel

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op zondag 25 juni vindt voor de twaalfde maal het T DRINKS Tilburgs Bierfestival plaats.

Jeroen Vos

Ook dit jaar is het festival weer op de Heuvel, waar 26 brouwers uit binnen- én buitenland hun lekkerste bieren laten proeven. Het evenement duurt van 13.00-18.30 uur.

Nieuw op het festival dit jaar zijn onder meer de Italiaanse brouwers van White Pony, het Hongaarse Balkezes, het Belgische L'Arrogante en De Laatste Drinker (beiden uit Gent), De Poes, Hooglander, De Twee Knaapjes en Big Belly Brewery. Ook bekende gezichten als KraftBier, LOC Brewery, ReuzenBieren, The Sisters, De Witte Leeuw en Klein Duimpje zijn weer aanwezig.

Slijterij T DRINKS, gevestigd aan de Heuvelring en sinds jaar en dag gespecialiseerd in speciaalbier, organiseert het festival inmiddels voor de twaalfde keer. De zaak heeft een doorlopend wisselend assortiment van om en nabij de 600 bieren. De winkel is tijdens het festival gewoon geopend. T DRINKS zelf heeft ook een stand, waar elk uur een proeverij wordt gegeven met unieke bieren, waarvan de oplage beperkt is. Puur Mercure, Café Karel en The Talk zorgen dit jaar voor fijne food traktaties.

Het Tilburgs Bierfestival werkt nog steeds volgens hetzelfde beproefde recept: de toegang is gratis. Je koopt gewoon een statiegeld glas en muntjes. Met deze muntjes kun je je glas telkens opnieuw laten vullen bij één van de deelnemende brouwerijen.

Onder de 18 jaar alleen toegang onder begeleiding van een volwassene. De toegang is gratis.

Meer informatie: www.tilburgsbierfestival.nl

|Doorsturen