Nieuws

Zondagwandelingen van Stadsgidserij Tilburg

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Stadsgidserij Tilburg organiseert per jaar honderden wandelingen door de stad. Steeds meer mensen van binnen en buiten Tilburg vinden het leuk en interessant om wat meer te ontdekken van al het moois dat Tilburg te bieden heeft.

In september start men weer met de maandelijkse zondagwandelingen, die steeds een ander stukje Tilburg belichten en telkens om 13.00 uur beginnen. Een unieke kans om eens een rondje mee te lopen door 'de schonste stad van't laand!'

Op 10 september wordt de spits afgebeten met een wandeling door de wijk Theresia. Een zeer interessant stukje Tilburg met een rijke historie, dat weer helemaal is opgeleefd. De ontwikkeling van de Spoorzone heeft deze boost extra versterkt. Ontdek welke sporen uit het verleden naar boven komen en wat de toekomst te bieden heeft tijdens een rondwandeling door deze wijk. De kosten bedragen 4 euro per persoon. Inschrijven is niet persé noodzakelijk, maar wel makkelijk voor de organisatie. Dat kan via e-mailadres sjoekje@gmail.com De start is bij wijkcentrum Het Spoor aan de Schaepmanstraat 36.

Overigens treft u dit seizoen bij elke zondagwandeling een prijsvraag in de Tilburgse Koerier, waarbij de winnaar 2x gratis deelname ontvangt voor de betreffende wandeling. De vraag van deze maand luidt: In welk jaar werd de befaamde open ijsbaan in Theresia geopend? Mail uw antwoord voor maandag 4 september 12.00 uur naar het adres lezers@tilburgsekoerier.nl Vergeet niet om u telefoonnummer te vermelden.

De volgende zondagwandelingen (meer informatie volgt) staan gepland op 8 oktober en 12 november. Natuurlijk kunt u zich ook aanmelden op website www.stadsgidserij.nl, zodat u goed op de hoogte blijft van alle wandelingen.

Overigens zijn er in september nog twee 'specials' waarvoor ingeschreven kan worden. Het betreft hier 'Proef de Kade', een wandeling waarbij niet alleen een stukje historie van de stadshaven wordt belicht, maar tevens een bezoek wordt gebracht aan verschillende zaken en wat kleine proeverijtjes worden aangeboden. Deze wandeling, waarvoor de kosten 15 euro p.p. bedragen, staat gepland op vrijdag 15 september om 14.00 uur. Aanmelding is hier wel verplicht, er kan namelijk maar een beperkt aantal deelnemers meelopen. Inschrijven via paulvanhal@hotmail.com

Tenslotte organiseert de Stadsgidserij op zondag 17 september een rondleiding door het voormalig Koninklijk Paleis (1849) in Tilburg. Stadsgids Gerard Otten vertelt u in een twee uur durende rondleiding alles over de plek die ooit het Tilburgs onderkomen van Koning Willem II had moeten worden, later werd omgevormd tot Rijks HBS en waar nog later inmiddels bijna heel Tilburg is getrouwd. Het interieur van het huidige paleis-raadhuis dateert uit de dertiger jaren (art deco). Reserveren voor deze rondleiding, die om 13.00 uur aanvangt, is beslist noodzakelijk. Bel hiervoor 013-4686670 (graag 's avonds) of mail naar otten@home.nl Kosten: 5 euro p.p.

|Doorsturen