Nieuws

Zorgen om toekomst KWF-afdeling Loon op Zand

Door Caroline van de Oetelaar van Tilburgse Koerier

LOON OP ZAND - De vrijwilligersafdeling van KWF in Loon op Zand staat zwaar onder druk. Het aantal vrijwilligers is de laatste jaren flink teruggelopen. Daarom zijn er dringend nieuwe bestuursleden nodig die samen met KWF de vrijwilligersafdeling willen opbouwen.

Als vrijwilliger draag je bij aan een wereld zonder kanker

Alleen al in Loon op Zand krijgen elk jaar meer dan 30 mensen de diagnose kanker. Daarom organiseert KWF-afdeling Loon op Zand jarenlang de collecteweek. In de 1e volle week van september komen er zo’n 50 vrijwilligers in actie en wordt er huis-aan-huis en op straat gecollecteerd voor wetenschappelijk kankeronderzoek. In 2016 is er in totaal € 2.600,- opgehaald, maar dit jaar kan de collecte alleen doorgaan als er nieuwe vrijwilligers gevonden worden die zich willen inzetten als bestuurslid en willen helpen met de organisatie.

Loon op Zand in actie voor KWF
KWF is enorm trots op alle vrijwilligersafdelingen in het land. Eric van Veelen, relatiemanager bij KWF, vertelt: “Als vrijwilliger ben je als het ware een ambassadeur van KWF Kankerbestrijding en zorg je ervoor dat mensen weten waarom onderzoek nog steeds zo belangrijk is. Daarom zou het heel zonde zijn als er dit jaar niet gecollecteerd kan worden in Loon op Zand. Als vrijwilliger voor de KWF-afdeling kun je direct een bijdrage leveren aan de kankerbestrijding in je eigen gemeente.”
Sinds de oprichting van KWF in 1949 is de 5-jaarsoverleving van patiënten van 25% gestegen naar 62%. “Dat is natuurlijk geweldig,” zegt Van Veelen, “maar we zijn er nog niet. Elk jaar krijgen 44.000 Nederlanders de diagnose kanker.”

Help mee
Als jij je als vrijwilliger wil inzetten voor de KWF-afdeling Loon op Zand, krijg je ondersteuning vanuit het hoofdkantoor. Neem voor meer informatie of om je aan te melden contact op met Eric van Veelen, via t: 06 51 29 33 46 of evveelen@kwf.nl.

|Doorsturen