Nieuws

'Zwemmen voor Eikenaar'

Door Silvester Klaasman

Marcel van den Broek Fotografie

Eén van die deelnemers is Wilek Bierens die besloot mee te doen nadat hij 12 april een goede vriend verloor aan kanker. Die vriend was Michiel Eikenaar, die vader was van twee jonge kinderen en daarnaast bekendheid genoot als zanger van onder meer de band Nihill.

 

Dichtbij

"Michiel en ik komen allebei uit Baarle-Nassau, daar was hij mijn achterbuurjongen", vertelt Bierens. "Hij verhuisde al vrij snel naar Tilburg. Toen ik hier ook ging wonen zagen we elkaar weer regelmatig. Daarbij was hij net als ik, vader van twee jonge kinderen. Dan komt de dood ineens wel heel dichtbij, het was een erg ingrijpende periode."

"Ik was al bekend met de invloed die kanker op iemands leven kan hebben", zegt Bierens. "Ook mijn moeder heeft borstkanker gehad. Zij is recent gelukkig volledig schoon verklaard. Toen ik een aankondiging van Swim to Fight Cancer zag langskomen, leek me dit een mooie manier om een bijdrage te leveren aan de strijd tegen kanker. Daarbij is het in zekere zin ook een manier om Michiel te eren."

Mooi water

Bovendien is Bierens een geoefend zwemmer. "Ik fiets weleens langs het kanaal en als ik dan een mooi, rustig stukje water tegenkom neem ik wel eens een duik. Daarbij had ik na de afgelopen periode de behoefte om een frisse wind door mijn lijf te laten waaien. Dit was een mooie aanleiding."

Bierens zwemt de twee kilometer, al heeft hij er niet speciaal voor getraind. "Vanmorgen [dinsdag, red.] ben ik baantjes gaan trekken. Ik heb er 35 gedaan, dus het begin is er. Verder is mijn conditie vrij goed. Ik zag wel op een foto allemaal mensen in wetsuits. Ik heb alleen maar een zwembroek, gelukkig ben ik wel aan natuurwater gewend anders zou dat misschien nog voor problemen kunnen zorgen", besluit Bierens met een knipoog.

 

 

|Doorsturen