Schrijftips

Inhoudelijke voorwaarden nieuwsartikel

Een artikel bevat de volgende vijf W‘s en een H.

  • Wie: Wie of welke club plus vermelding van de woonplaats.
  • Wat: Wat gaat er gebeuren / is er gebeurd?
  • Waar: Waar vindt het plaats, in welke plaats, op welk adres, in welke zaal?
  • Waarom: Waarom is er feest, waarom wilt u iets bereiken, waarom is er protest?
  • Wanneer: Wanneer gaat er iets gebeuren / is iets gebeurd, hoe laat en op welke dag?
  • Hoe: Hoe gaat u dat doen, met muziek, samen met anderen?

Kies voor de toekomstige of verleden tijd en schrijf vervolgens het gehele artikel in die tijd. Een verslag schrijft u in de verleden tijd.

Foto’s
Voor de papieren versie van de Tilburgse Koerier is een hogere resolutie van foto's noodzakelijk! Eventuele foto’s daarom enkel in hoge resolutie JPG-bestand als bijlage verzenden. Alleen liggend formaat, minimaal 17,6 centimeter breed met een resolutie van 300 dpi. Bij voorkeur meerdere foto’s met bijschrift.

Film
In het aanleverportaal kunt u ook filmpjes via een link naar YouTube plaatsen voor de website van de Tilburgse Koerier. U kunt via het aanleverportaal bij het kopje Voeg YouTube URL uw filmpje toevoegen. Deze URL vindt u op www.youtube.com onder ‘delen’. Deze kunt u kopiëren en plakken naar het aanleverportaal. Wanneer onze redactie besluit om het filmpje te plaatsen vindt u deze bij het artikel.

Algemene plaatsingsvoorwaarden

  • Tilburgse Koerier behoudt zich het recht voor om aangeleverde berichten indien nodig aan te vullen of in te korten en vervolgens te publiceren op het volgens de redactie meest geschikte nieuwsplatform van de Tilburgse Koerier. Doordat er wekelijks veel nieuwsberichten worden aangeleverd is de redactie genoodzaakt om een keuze te maken uit het aantal berichten en uit het nieuwsplatform. Daarom is het voor de redactie onmogelijk om honderd procent garantie van plaatsing te geven. Wij verzoeken u de spelling te hanteren van het Groene Boekje.
  • Discriminerende, haatdragende, seksueel getinte of anderszins grievende teksten worden niet geplaatst.

De redactie behoudt het recht om artikelen zonder opgaaf van reden te weigeren of aan te passen. Bij vragen is de redactie bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur op 013-5368805 of per e-mail redactie@tilburgsekoerier.nl.

Redactie Tilburgse Koerier
Peter van Oirschot, Petra Jansen