Sport

Aftrapweekend op voetbalvelden

Door Petra Jansen

TILBURG - Op zaterdag 22 en zondag 23 september gaat het vijfde Aftrapweekend van start. Dit weekend staat in het teken van Positief Voetbalklimaat Tilburg (PVKT).

Bij dertien voetbalverenigingen in de regio Tilburg vinden verschillende activiteiten plaats in het teken van sportiviteit, respect en plezier voor zowel de kinderen als hun ouders/verzorgers. Het Aftrapweekend staat dit jaar voornamelijk in het teken van het individu. Iedereen kan er persoonlijk voor zorgen dat zijzelf, hun kinderen, de jeugd, maar ook volwassenen plezier beleven aan deze sport. Wethouder sport Erik de Ridder is tijdens dit evenement ook aanwezig bij diverse verenigingen.

Respect

Voorafgaand aan iedere wedstrijd worden de handen geschud door zowel de kinderen als hun ouders/verzorgers. Daarnaast krijgen alle aanvoerders een aanvoerdersband met het logo van respect. Na iedere wedstrijd volgt de erehaag voor de jongste teams en voor de oudere teams wordt er een foto gemaakt op de middenstip. De organisatie probeert dit jaar de 'boosdoeners' op een ludieke manier even de spiegel voor te houden en hen een zetje in de juiste richting te geven.

Achtergrond

In 2013 hebben alle verenigingen een convenant getekend met het project Positief Voetbalklimaat Tilburg. Sindsdien houden de verenigingen zich extra bezig met positiviteit, sportiviteit en respect op en rond de voetbalvelden. Ook helpen de verenigingen elkaar bij het creëren van een Positief Voetbalklimaat in Tilburg.

|Doorsturen