Sport

AttilaRun met UrbanRunStappegoor

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op zondag 11 maart verzamelen hardlopers zich bij de Tilburgse atletiekvereniging Attila voor de derde AttilaRun. Er zijn korte en lange afstanden, op de baan en op de weg, zowel voor de trimmer als voor de wedstrijdatleet.

Nieuw op het programma is de UrbanRunStappegoor. De UrbanRunStappegoor is geen wedstrijd, maar een ontdekkingstocht door het Stappegoorgebied. Je loopt voor de gezelligheid en de beleving. De start is om 10.00 uur. De totale afstand bedraagt 4,7 km, maar er zijn wel hoogteverschillen; regelmatig ga je trappen op en natuurlijk ook weer af.

Je krijgt de gelegenheid om joggend kennis te maken met o.a. het Koning Willem II stadion, zwembad Stappegoor, IJssportcentrum Tilburg en Ireen Wüst ijsbaan. sporthal T-Kwadraat, onderwijsgebied met ROC en Fontys, Euroscoop, Sportief en Wilkins Sport. Start en finish zijn op de atletiekbaan.

Je kunt er een extra sportief dagje van maken, want bij inlevering van je startnummer bij de receptie van recreatiebad Stappegoor kun je met maximaal vier personen lekker zwemmen voor €3,75 p.p. en/of gaan schaatsen voor €2,50 per persoon op de Ireen Wüst ijsbaan (alleen op zondag 11 maart).

Om 11.00 uur starten de drie hoofdonderdelen van de AttilaRun: wedstrijden over 10, 20 en 30 km. Alle afstanden staan open voor recreanten en wedstrijdatleten. Het parkoers is vrijwel volledig verhard en snel. De wedstrijd over 10 km maakt deel uit van het regio 13 wegcircuit, de 20 en de 30 km afstanden zijn een goede voorbereiding voor de voorjaarsmarathons in april en mei. Tevens zijn er op de baan leuke jeugdwedstrijden met afstanden van 600, 1000 en 2000 meter. Start en finish van alle onderdelen is op de atletiekbaan van AV Attila, Bernard Leenestraat 48 in Tilburg.

Alle informatie zoals parkoers en inschrijven over de UrbanRunStappegoor en de AttilaRun staat op www.attilarun.nl

|Doorsturen