Sport

Badminton Festival Tilburg

Door Petra Jansen

TILBURG - Op zaterdag 7 en zondag 8 september vindt in het Spoorpark in Tilburg het Badminton Festival plaats. Dit is het tiende festival van een toer door Nederland waarbij 12 steden worden bezocht.

Tijdens dit Badminton Festival kan kennis worden gemaakt met de te gekke nieuwe outdoor variant Airbadminton, zijn er clinics en een dubbeltoernooi.

Outdoor Badminton

De World Badminton Federation (BWF) heeft een nieuwe spelvorm voor buiten ontwikkeld. Ze noemen deze outdoor variant AirBadminton. Nederland is het eerste land waar deze spelvorm geïntroduceerd wordt. Met een aangepast veld, een speciale outdoor shuttle en een iets andere spelvorm belooft het ontzettend gaaf te worden! Er kan worden gespeeld in parken, op pleinen en op het strand. Je speelt gewoon met je normale racket. Er zijn tevens leenrackets aanwezig.

Toernooi

Op zondag 8 september is het eerste Outdoor AirBadminton toernooi (12-15 uur) in Tilburg. Je kunt voor €5,- deelnemen in twee categorieën: 8 t/m 14 jaar en een open toernooi voor alle leeftijden. Iedereen mag mee doen! Beide categorieën worden gespeeld in dubbels.

Meer activiteiten

Er kan niet alleen heerlijk worden gesport tijdens het Badminton Festival in Tilburg. Daarnaast kun je lekker ontspannen in de chill zone, gezellig eten op de foodstrip of je uitleven in het funpark. Op beide dagen zal het terrein gratis toegankelijk zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Kijk voor meer informatie op: https://www.badminton.nl/evenementen/badminton-festival-tilburg.

|Doorsturen