Sport

Burgemeester Weterings opent hockeydome HC Tilburg

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Op zaterdag 2 december heeft burgemeester Weterings de hockeydome van HC Tilburg officieel geopend.

Daarmee heeft de vereniging voorzover bekend een primeur te pakken. Niet alleen beschikt het als eerste hockeyclub in Zuid-Nederland over een dergelijke blaashal, de opening was tevens een van de eerste officiële handelingen van de nieuwe burgemeester van Tilburg.

Voor de Tilburgse hockeyclub werd het de laatste jaren steeds moeilijker om genoeg zaalcapaciteit in de nabije omgeving te vinden waar de populaire zaalcompetitie gespeeld kan worden. De club besloot daarom -in navolging van een aantal clubs in het westen van het land- zelf een zogenoemde blaashal aan te schaffen. Het benodigde investeringsbedrag is de afgelopen maanden gedeeltelijk via crowdfunding bij elkaar gebracht.

De tijdelijke sporthal -ca. 3.000 m2 groot- is vorig weekend met hulp van ca. 50 vrijwilligers op veld 1 geplaatst en voorziet in twee volwaardige zaalhockeyvelden (incl. tribunes) en een klein trainingsveldje. Aan het einde van de winter wordt de blaashal weer afgebroken en opgeslagen, zodat op hetzelfde veld gewoon weer veldhockey gespeeld kan worden. Weterings: "het project sluit goed aan bij het DNA van de stad Tilburg: verbinden van mensen en gezamenlijk de schouders er onder zetten om tot creatieve oplossingen te komen".

Voorzitter Marcel Wintels is erg trots dat het gelukt is om het ambitieuze project te realiseren. Wintels: "De realisatie van de hockeydome biedt veel voordelen voor HC Tilburg. Door het centraliseren van het zaalhockey op het eigen complex ontstaat er meer clubbinding, wordt het complex ook in de wintermaanden benut en hoeven ouders niet meer naar verschillende sporthallen in de omgeving af te reizen".

De blaashal biedt gedurende het winterseizoen onderdak aan de ruim negenhonderd leden van HC Tilburg die als gevolg van deze innovatieve oplossing meer en betere trainings- en wedstrijdfaciliteiten tot hun beschikking krijgen. Maar de club wil de hockeydome overdag en in de kerstvakantie ook openstellen voor andere (sportgerelateerde) doelgroepen zoals onderwijsinstellingen en andere sportverenigingen.

|Doorsturen