Sport

Eerste editie 'Brabant Throwdown'


TILBURG - In het weekend van 25 en 26 mei vindt de eerste editie van de 'Brabant Throwdown' plaats.

Het gaat om een fitness evenement, waaraan 280 crossfitters uit Nederland, België en Duitsland deelnemen. Dit evenement wordt gehouden in de hal van tafeltennisvereniging Irene aan de Insulindestraat 3a in Tilburg.

Workouts

De Brabant Throwdown is ontstaan uit een samenwerking tussen CrossFit NulDertien en CrossFit Drie Torens. In de voorgaande jaren hebben deze beide crossfitboxen meerdere succesvolle CrossFit evenementen georganiseerd waaronder de Ubuntu Games.

Tijdens de Brabant Throwdown kun je als betalende bezoeker per dag 70 buddyteams en 140 superfitte atleten aanmoedigen. Alle deelnemers hopen zich uiteindelijk één jaar lang het fitste buddy team van Brabant te mogen noemen. Beide eventdagen bestaan uit drie loodzware workouts én een finale WOD. Als bezoeker van dit evenement, kun je veel Crossfit spektakel verwachten maar zeker ook een gezellige Brabantse sfeer.

Sober

CrossFit is razend populair en één van de snelst groeiende sporten wereldwijd. CrossFit combineert olympisch gewichtheffen, atletiek en gymnastiek in één trainingsvorm en vindt plaats in een gym, een sober ingerichte ruimte, ofwel de CrossFitbox. Bij CrossFit ligt de intensiteit hoog en wordt er getraind in kleine groepen onder begeleiding van een ervaren coach. Hierdoor wordt het individu vaak verder gepushed om zijn grens te zoeken en er zelfs overheen te gaan. Het doel van CrossFit is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid binnen korte tijd een fitte en gezonde levensstijl te ontwikkelen.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld