Sport

G-Sportweekend Amarant met acht sportevents


TILBURG - Op vrijdag 7 juni barst het G-Sportweekend van Amarant los. Het driedaags sportevent wordt gehouden van 7 t/m 9 juni op het terrein van Amarant, Bredaseweg 570 in Tilburg.

Zo’n 300 vrijwilligers en 82 partners, waaronder Amarant, Gemeente Tilburg en Drukkerij Groels maken dit evenement mogelijk. De toegang tot het evenemententerrein c.q. Rabobank stadion is gratis.

G-Sportweekend Amarant

Stichting Samen Sporten Tilburg organiseert samen met zwemvereniging DIO, korfbalvereniging Tilburg, Stichting HandiCAP, Jeroen Verhoeven en AV Attila het G-Sportweekend Amarant. In totaal worden acht sportevents georganiseerd op het terrein van Amarant.

Het grootste voetbalevent van Nederland voor mensen met én zonder beperking bestaat uit zeven verschillende toernooien. Ruim 600 voetballers uit binnen- en buitenland gaan met elkaar de strijd aan om de felbegeerde bekers. Het voetbalprogramma is als volgt: vrijdag 7 juni, 11e Tilburgse carnavals voetbaltoernooi (18.30-22.00 uur); vrijdag 7 juni , 2e Amarant Personeels voetbaltoernooi (18.30-22.00 uur), vrijdag 7 juni, 2e Bedrijven voetbaltoernooi (18.15-22.00 uur); zaterdag 8 juni, 17e Int. G-pupillen voetbaltoernooi (10.00-17.00 uur); zaterdag 8 juni, 18e Mix integratie voetbaltoernooi (18.00-22.00 uur); zondag 9 juni, 26e Drukkerij Groels G-voetbaltoernooi (9.00-18.00 uur); zondag 9 juni, 14e Wim Groels sr. voetbaltoernooi (9.00-18.00 uur).

Inschrijven kan alleen nog voor het 18e Mix integratie voetbaltoernooi op zaterdagavond 8 juni via www.g-sportweekend.nl, onder het kopje inschrijvingen.

Zaterdag 8 juni vindt er op het Amarant terrein het 2e G-darts koppeltoernooi plaats. Tijdens dit toernooi bestaat het koppel minimaal uit 1 G-darter of dartster. Meer informatie en inschrijving: darts@g-sportweekend.nl.

Paardrijden

Met pinksteren zal men op zaterdag en zondag de kunsten van de ruiters laten zien. Zaterdagochtend zal er een honden-behendigheidswedstrijd zijn, gevolgd door de F-proeven van de paarden. De zondag staat geheel in het teken van het opvoeren van sprookjes te paard. Beide dagen van 09.30-16.30 uur.

Atletiekvereniging Attila en de Warandeloop Tilburg werken mee aan het G-Sportweekend Amarant. Op zaterdag 8 juni kun je deelnemen aan een driekamp (10.00-11.30) met de finales tussen 13.00 en 14.00 uur.

Wandeltocht

Op zaterdag 8 juni kun je tussen 13.30 en 14.30 uur starten met een wandeltocht van 2,5 of 5 km. Ook op zaterdag is er hardlopen over 750 of 1500 meter. Aanvang van 14.45-15.00 uur en het inschrijfgeld bedraagt 2 euro.

Er is verder van 13.15 tot 16.00 uur een programma van zwemvereniging DIO. Het bestaat uit een zwemparcours in het zwembad van Amarant met zwemwedstrijden.

Zwemvereniging DIO en Stichting Erbij organiseren eveneens op zaterdag een leuke belevingsmarkt in de sportzaal van Amarant. Van 10.00 tot 16.00 uur kun je ervaring opdoen door o.a. te voelen, ruiken en proeven en krijg je bijzondere foto’s te zien waarbij je mag vertellen wat je ziet. Daarnaast kun je gebruik maken van de trampoline, darkroom, disco lounge, windtunnel en parachute. Behendigheids- en balspellen, de Toren van Pisa, puzzelen en de zenuwspiraal maken de activiteiten in de sportzaal compleet.

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni worden er verschillende korfbal activiteiten georganiseerd op het terrein van Amarant. 2e mix integratie Korfbal event. Mail voor meer informatie of deelname naar g-korfbal@kvtilburg.nl.

Voor het wandelen, mix korfbal en hardlopen kunt u zich nog aanmelden via www.g-sportweekend.nl

Prominenten

Diverse prominenten, zoals Johan Vlemmix, Emile Ratelband, Michael Humblé, Wesley en Johnny Purple zullen er deze editie weer een feestje van maken. Verder komen diverse topsporters op bezoek. Inge de Bruijn is op zaterdag aanwezig bij het zwemmen.

Verder zijn er voor de bezoekers verschillende nevenactiviteiten. Voor een hapje en een drankje kun je terecht in het PLUS IJsselstein Holland House. Op zaterdag 8 juni wordt het Fun Experts Open NK Mascotte georganiseerd, een wedstrijd speciaal voor mascottes van o.a. winkelcentra en voetbalverenigingen uit België en Nederland.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld