Sport

Galgenloop met kidsrun en galgenwandeling

Door Peter van Oirschot

BERKEL-ENSCHOT - Op zondag 24 juni vindt in Berkel-Enschot de jaarlijkse Galgenloop plaats.

Ook dit jaar staan de kidsrun en de galgenwandeling over 10 km op de agenda. Verder zijn er de bekende looponderdelen 5 km, 10 km, 10 EM en de kinderloop over 400, 800, 1200 en 1600 meter. Jong en oud, fit en herstellend, wedstrijdlopers en recreanten, hardlopers en wandelaars, voor iedereen staat een leuke activiteit op het programma.

Galgenwandeling

De 10 km galgenwandeling heeft twee verschillende routes. Er kan worden gestart tussen 10.00 en 11.00 uur. De wandeling gaat geheel over verharde wegen en is daarom rolstoel- en scootmobielvriendelijk. Deelnamebedrag voor de galgenwandeling bedraagt € 2,50 per persoon. Dit bedrag is inclusief een consumptiemunt die na de wandeltocht bij Boerderij Denissen kan worden verzilverd. Wilt u meelopen? Dan kunt u zich inschrijven via www.galgenloop.nl U kiest voor het tabje inschrijven en u volgt daarna de instructies op de inschrijfpagina.

Scholen Wisselbokaal

Voor de jeugdige lopers zijn er dit jaar verschillende afstanden. Zit je op een basisschool in Berkel-Enschot, dan wordt bij inschrijving of bij het ophalen van je startnummer gevraagd op welke school je zit. Op deze manier ren je ook voor jouw school en kan jouw school de Scholen Wisselbokaal winnen. Dus vraag al je vriendjes en vriendinnetjes van school om mee te doen. Samen sta je sterker.

Start en finish zijn bij Boerderij Denissen, Generaal Eisenhowerweg 1 in Berkel-Enschot. Er zijn daar o.a. springkussens en muziek.

Inschrijving

Inschrijving voor de Galgenloop kan tot 23 juni via www.galgenloop.nl - tab inschrijven. Inschrijven en ophalen van het startbewijs op 24 juni bij de inschrijfbalies op het terrein. Na-inschrijving is mogelijk tot 45 minuten voor aanvang van iedere wedstrijd. Start diverse kidslopen vanaf 11.30 uur. Start Galgenloop 10 EM en 10 km om 12.15 uur. De 5 km loop begint om 12.25 uur.

Parkeermogelijkheden zijn er op het parkeerterrein bij het sportpark van Joop Ooms Sport, Generaal Eisenhowerweg 3, of bij winkelcentrum Eikenbosch aan de Eikenboschweg. Er zijn faciliteiten voor omkleden en douchen bij Skish.

Meer informatie: www.galgenloop.nl

|Doorsturen