Sport

GroenLinks pleit voor nieuw vrouwenelftal Willem II


TILBURG - GroenLinks roept Willem II in een open brief op weer een professioneel vrouwenteam te starten. Volgens Tilburgse fractievoorzitter Evelien Kostermans laat het WK zien dat vrouwenvoetbal populairder is dan ooit. Willem II kan deze populariteit gebruiken voor een nieuwe start voor de Willem II Vrouwen.

Evelien Kostermans: 'Met de Tilburgse Jackie Groenen kan onze stad zich geen beter boegbeeld wensen voor het vrouwenvoetbal. Zij is een inspiratie voor veel vrouwen en meisjes om ook te beginnen met de sport. Willem II kan niet achterblijven: de tijd is rijp voor een herstart van een professioneel vrouwenelftal.'

De Tilburgse voetbalclub had eerder al zo’n professioneel vrouwenelftal. In 2007 was Willem II een van de mede-oprichters van de eredivisie vrouwen. In 2011 stopte de club met het vrouwenelftal. In 2017 was Tilburg één van de speelsteden van het EK Vrouwen. Naar aanleiding daarvan ging de gemeente al in gesprek met lokale voetbalclubs om vrouwen- en meidenvoetbal te stimuleren.

|Doorsturen

Tilburg in Beeld