Sport

Haghorst klaar voor vierde Blubberrun


HAGHORST - Het duurt nog even voor het Spektakel in augustus weer losbarst, maar op sportief gebied is er op zondag 7 juli weer spektakel genoeg in Haghorst. De kern maakt zich dan namelijk op voor de traditionele Blubberrun. Voor zowel deelnemers als kijkers een mooi evenement om bij te zijn.

In 2016 werd de Blubberrun ter ere van het zestigjarig bestaan van sportverenging EDN '56 voor het eerst georganiseerd. Meteen een succes en de organisatoren van toen besloten om er een jaarlijks terugkerend evenement van te gaan maken. De EDN Blubberrun is een unieke obstacle run door heel Haghorst. Je rent, klautert, springt en zwemt door de blubber naar de finish. De run is bijna 8 kilometer lang en de deelnemers bedwingen meer als 30 obstakels.

Teamverband

Dit doen de sportievelingen echter niet alleen, maar in teamverband. De teams bestaan uit vijf deelnemers en de teamgenoten hebben elkaar dit jaar volgens de organisatie harder nodig dan ooit. De belangstelling voor de Blubberrun van de teams is groot. De magische grens van 136 teams is gehaald. Er nemen 36 jeugdteams en 100 seniorenteams deel aan het evenement. Wie niet mee kan doen, kan gratis komen kijken hoe de deelnemers zich in het zweet en door de blubber banen.

Na de Blubberrun is er een heuse feestavond (gratis entree) met onder andere DJ Sil Smetsers en dance-act Starkoo.

De jeugdteams starten om 11.00 uur. De seniorenteams beginnen om 12.45 uur aan hun beproeving.

|Doorsturen