Sport

Internationaal deelnemersveld bij spectaculaire menwedstrijd

Door Petra Jansen

TILBURG - Landschapspark Moerenburg (rond de Broekstraat) vormt in het weekend van 21 en 22 september het decor voor de samengestelde wedstrijd mennen.

Smilla Branchini

Met een internationaal deelnemersveld (ook Zwitserland, Luxemburg en de USA worden vertegenwoordigd) dat bestaat uit bijna 100 aanspanningen, wordt het gegarandeerd een mooi en gevarieerd programma met voor ieder wat wils. Van enkelspan pony tot vierspannen paarden staan er aan de start. Een zeer gevarieerd deelnemersveld, van hobbyrijders tot internationale toppers.

Marathon

Voor de liefhebbers wordt op zaterdag de dressuur en vaardigheid verreden. Het echte spektakel vindt op zondag plaats: dan vindt de marathon plaats. In de 6 nieuwe hindernissen, op loopafstand van elkaar, gaan de menners de strijd met elkaar aan. Welke menner stuurt zijn paarden het soepelst en snelst door de hindernissen? Nieuw dit jaar is de spetterende waterbak. Hier is in samenwerking met de gemeente Tilburg een plaats voor gevonden aan de Koebrugseweg. De waterbak wordt landschappelijk ingepast in het natuurgebied. Op zondag zal er op het hoofdterrein van alles te doen zijn met onder andere een valkerij, kleine kinderboerderij, tekenwedstrijd en diverse kramen. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken, toegang is geheel gratis. Startlijsten zijn verkrijgbaar bij het secretariaat en te vinden op www.hoefnet.nl.

|Doorsturen