Sport

John van Poppel in 'Tour for Life 2018'

Door Peter van Oirschot

TILBURG - John van Poppel neemt deze zomer deel aan de Tour for Life 2018. Op zondag 26 augustus stapt hij in Bardonecchia (Noord Italië) op de fiets, en fietst in 8 dagen naar Nederland. In totaal is dat ongeveer 1400 kilometer, dus gemiddeld 170 kilometer per dag. En dat met veel hoogtemeters. De Tilburger wil op deze manier zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar de oorzaak van kanker. Deelnemers zamelen sponsorgeld in, wat ten bate komt van het Daniel den Hoed fonds. Jaarlijks krijgen 100.000 mensen de diagnose kanker. En nog steeds sterven ieder jaar 43.000 mensen aan deze vreselijke ziekte. Daniel den Hoed fonds gaat de strijd tegen kanker aan door de financiering van succesvol kankeronderzoek, uitgevoerd door Erasmus MC Kanker Instituut. Het onderzoek is gericht op personalized medicine, een hoopgevende methodiek waarbij de nadruk ligt op een persoonsgerichte, effectieve behandeling. Het sponsorgeld van Tour for Life gaat naar de financiering van dit wetenschappelijk onderzoek en de aanschaf van geavanceerde apparatuur.

John van Poppel besteedt momenteel tussen de 15 en 20 uur per week aan training en andere voorbereidende activiteiten, om straks zo fit mogelijk aan de start te verschijnen. Soms is het allemaal wat lastig plannen met werken en een groot gezin, maar vooral dankzij de support van de mensen om hem heen lukt het om stap voor stap zijn doel te bereiken.

Als u het leuk vindt om de trainingen te volgen, dan kan dat via https://www.strava.com/athletes/5607561 Mensen die John van Poppel willen sponsoren kunnen terecht op de link www.tourforlife.nl/john-van-poppel

|Doorsturen