Sport

Jubileum minicompetitie badminton

Door Caroline van de Oetelaar van Tilburgse Koerier

TILBURG - De badmintonverenigingen in Noord-Brabant vieren zaterdag 16 juni het 40-jarig jubileum van de Minicompetitie. Deze competitie is 40 jaar geleden door BC Alphen opgestart om jeugdspelers een eerste kennismaking te laten hebben met wedstrijdbadminton. BV Mash uit Raamsdonkveer heeft jaren samen met BC Alphen hierin de organisatie op zich genomen. De competitie is in de jaren flink uitgebreid naar 18 verenigingen met gemiddeld 40 teams per seizoen.
Het lustrumfeest wordt zaterdag gevierd in sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. In de ochtend strijden de poulewinnaars om het kampioenschap. In de middag zijn alle deelnemers van de minicompetitie uitgenodigd voor het jubileumtoernooi. Aansluitend vindt in de horeca van T-Kwadraat een receptie plaats voor genodigden. Hier wordt op passende wijze afscheid genomen van de huidige voorzitter Ferry Barkey van BV Mash, die zich als vrijwilliger 40 jaar heeft ingezet voor de minicompetitie.
BC Reeshof uit Tilburg en FST uit Waalwijk hebben als wedstrijdleiding de organisatie van het 40-jarig bestaan op zich genomen. Kijk voor meer informatie op www.minicompetitie.nl

|Doorsturen

Tilburg in Beeld