Sport

Loop voor jong en oud in carnavalssfeer

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Tilburg Road Runners en RKSV Sarto organiseren op zaterdag 10 februari a.s. de 32e editie van de Kruikenloop.

Foto: Kees Snepvangers

De Kruikenloop start zoals elk jaar exact om 11.11 uur en is voor veel lopers ook de start van het carnaval in Tilburg. De loop is al jaren een vaste en bekende traditie Kruikenstad, vaak als tussenstop onderweg naar D'n Inhaol van de stadsprins. De organisatie is vanaf het prille begin in handen van Tilburg Road Runners en Sarto. Was de hoofdwedstrijd bij het ontstaan in 1986 nog een 20 kilometer wedstrijd, later werd deze afstand teruggebracht naar een officiële 15 kilometer wegwedstrijd.

De Kruikenloop is een wedstrijdloop van de Atletiekunie en maakt deel uit van het Global-e wegcircuit Midden-Brabant. De wedstrijdloop wordt gehouden over 15 km. Daarnaast zijn er trimlopen over 5, 10 en 15 km en een jeugdloop over 1.111 meter. Ook dit jaar kunt u weer meedingen naar de ereprijs voor de best verklede loper.

Inschrijven voor alle afstanden kan vanaf nu tot en met 4 februari via www.kruikenloop.nl Op de wedstrijddag is na-inschrijven mogelijk vanaf 09.00 uur tot 15 minuten voor aanvang van het onderdeel in de kantine van Sarto.

 

|Doorsturen