Sport

Nationale titel taekwondo voor Tilburger Ceyhun Öztürk

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Afgelopen weekend vond in Sportcampus Den Haag het nationaal kampioenschap sparring in Olympisch taekwondo plaats.

Tilburg-Noord Taekwondo nam deel met drie spelers en wist onder begeleiding van Olympiër Tommy Mollet huiswaarts te keren met een bronzen en een gouden medaille.

Na het beëindigen van de carrière van Mollet (4-voudig sportman van Tilburg), is het wat stiller geworden rondom Tilburg-Noord Taekwondo. In januari 2017 heeft de club echter een doorstart gemaakt door een samenwerking aan te gaan met sportschool B-Sportief. Achter de schermen is hard gewerkt aan het klaarstomen van de nieuwe generatie, waarvan nu de eerste resultaten zichtbaar zijn.

Beste kant

Kimberly Roch (dames -49 kg), Rick Verhoeven (junioren -63kg) en Ceyhun Öztürk hebben zich zonder uitzondering van hun beste kant laten zien. Roch hield in haar halve finale lang gelijkt tred met haar tegenstander en wist gaandeweg zelfs een voorsprong te pakken. In letterlijk de allerlaatste seconde wist haar tegenstander echter alsnog het winnende punt te pakken. Verhoeven speelde in zijn kwartfinale tegen momenteel het grootste talent van Nederland. Als enige lukte het Verhoeven om tegen hem bij het ingaan van de laatste ronde op een gelijke stand te staan. Helaas bleek het talent van de tegenstander te groot en werd Rick alsnog uitgeschakeld.

Öztürk vocht tactisch zeer sterke voorpartijen en won zijn kwartfinale en halve finale met degelijk spel. In de finale gooide hij alle schroom van zich af en overklaste hij zijn tegenstander met een score van 20-2. Daarmee pakte hij zijn eerste nationale titel.

|Doorsturen