Sport

Nederlands kampioenschap snelwandelen

Door Peter van Oirschot

TILBURG - Zaterdag 23 juni organiseren de wandelsportverenigingen Hart van Brabant uit Tilburg en RWV uit Rotterdam het Nederlands kampioenschap snelwandelen voor heren over 20 kilometer.

De wedstrijd zal worden verlopen op het wielerparcours van wielervereniging Pijnenburg aan de Bijsterveldenlaan in Tilburg. De Nederlandse Atletiek Unie heeft beide verenigingen gevraagd de organisatie op zich te nemen, nadat het kampioenschap, dat door en andere instantie werd georganiseerd, daar niet door kon gaan. Hart van Brabant en RWV hebben een draaiboek liggen van het 50 km Nederlands en Belgisch kampioenschap, konden snel de organisatie rond krijgen, en zijn daarom op de uitnodiging ingegaan.

Internationaal

Naast de Nederlanders komt ook een aantal buitenlanders aan de start, die deze wedstrijd als een goede test zien in de opbouw van hun wedstrijdseizoen. Ook is het voor lopers die geen Atletiek Unie licentie hebben mogelijk deel te nemen. Deze lopers komen in een apart klassement op de uitslagenlijst. Zaterdag 23 juni om 11.00 uur is de start voor de 20 kilometer. De lopers lopen op het parcours van 1568,20 meter. Naast een aanloop dienen ze 12 rondes af te leggen. Om het geheel wat aantrekkelijker te maken is ook een aantal kortere wedstrijden opgenomen in het programma. Om 12.00 uur starten alle deelnemers/sters voor de 10 km, 5 km (jeugd) 3 km (jeugd) en de 1 km (jeugd).

Favoriet

Bij de heren 20 kilometer is titelverdediger Rick Liesting torenhoog favoriet. Rick is vorig jaar Europees kampioen geworden op de 5 en 20 km Masters. Hij liep in het Deense Aarhus naar een nieuw Nederlands record Masters in 1.31.04. Rob Tersteeg was in 2016 Nederlands kampioen op de 20 km, maar zal weer een zware kluif hebben aan Rick Liesting. Remco de Bruin, die in Aarhus naar een tijd van 1.42 liep is kanshebber voor de 3e plaats.

Naar verwachting zal de winnaar van de 20 km tussen 12.30 en 12.45 uur finishen. Na de finish van alle afstanden worden de eerste drie aankomende lopers op het podium gehuldigd per afstand.

Informatie en inschrijving over alle onderdelen W.S.V. Hart van Brabant: Ad Leermakers Ruimtevaartstraat 7, 5175 BK Loon op Zand, e-mail leermakers.ad@gmail.com, tel 0416-362858, of Hans van der Knaap, e-mail hansvanderknaap2@gmail.com

|Doorsturen