Sport

Combinatie prestatie en ontspanning staat centraal

Nieuwe locatie voor jubilerende bridgeclub W.A.C.

Door Caroline van de Oetelaar van Tilburgse Koerier

TILBURG - Noem Weens-Acol-Culbertson in één adem, dan heb je meteen een legendarische naam te pakken uit de vaderlandse bridgewereld. Want W.A.C. is één van de meest toonaangevende bridgeclubs uit Midden-Brabant.

De Tilburgse vereniging is in 1953 opgericht door Theo de Nies en bestaat dus 65 jaar. W.A.C. kan terugkijken op een rijke historie op het gebied van topdenksport én sociale doelstellingen.
De charme van de bridgesport. Hoe valt dat uit te leggen aan de leek? Voorzitter Jan Kolen: “Bridgen is meer dan zomaar een kaartje leggen. Hoewel W.A.C. in de jaren tachtig vooral bekend is geworden door het nationaal kampioenschap op te eisen in het seizoen 1986-1987, met wijlen Piet van Bezouw in de gelederen, draait het bij onze club zéker ook om het sociale aspect. In alle rust werk je enerzijds aan je geestelijke fitheid door middel van het spel, anderzijds is er volop ruimte om nieuwe mensen te leren kennen en bevriend te raken met leden uit alle lagen van onze maatschappij. Zo toegankelijk is de bridgesport: je spel kun je zo ingewikkeld maken als je wilt, maar na afloop staan we allen gebroederlijk aan de stamtafel voor een gezellig nazit. Juist dát is de kracht van W.A.C.” Kolen is in zijn studententijd besmet geraakt met het bridgevirus en is sindsdien aan het spel verknocht geraakt.

Clinics
Sinds medio mei speelt W.A.C. op een nieuwe locatie, het bekende Boerke Mutsaers aan de Vijverlaan 2. De combinatie prestatie en ontspanning staat zoals gezegd centraal. Het bourgondische aspect na afloop telt net zo mee als de prestaties aan de kaarttafel.
Los van de reguliere competitie en enkele losse toernooien op jaarbasis worden er bridgeclinics gegeven. De ervaren leden van W.A.C. delen op deze manier hun expertise en vaardigheden. Aan het eind van de zomer, voor aanvang van het nieuwe seizoen, spelen de leden ook nog eens om de Ted Maes-bokaal in het kader van de zomerbridgecompetitie. Deze loopt van juni tot en met begin augustus. Een slotdag die voor extra sfeer in de clubgelederen zorgt.
Iedereen kan vrijblijvend aansluiten tijdens deze zomerbridgecompetitie; iedere vrijdag vanaf 19.30 uur als je bij de clinic aanwezig wilt zijn en iets voor 20.00 uur als je alleen wilt bridgen. Lid of geen lid. De inschrijving kost telkens 1,50 euro per persoon per keer. Alleen op de laatste vrijdag van juli en de eerste vrijdag van augustus wordt er niet gebridged.
Nieuwe leden zijn van harte welkom. Geïnteresseerden kunnen de eerste drie keer gratis deelnemen. Meer informatie over BC W.A.C.: www.nbbclubsites.nl/club/29013

|Doorsturen

Tilburg in Beeld